Bademovo ulje i prirodna nega kože tokom trudnoće
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Bademovo ulje i prirodna nega kože tokom trudnoće

17 јун 2023

Bademovo ulje je jedan od najefikasnijih prirodnih sastojaka za negu kože, i bez sumnje najpouzdaniji saveznik u nezi za žene tokom trudnoće.

 

Kozmetika za trudnice

Uragan emocija, najlepše iščekivanje u životu, nežnost prema sebi i svetu, uzbuđenje kakvo niste poznavali ranije, sve je to deo trudnoće.

Ali isto tako deo trudnoće su i divljanje hormona, povećanje telesne mase i skoro pa neizbežne i trajne promene na telu. Zategnuta koža, preterana suvoća kože, svrab, strije, pigmentacija, osipi i crvenilo isto su tako deo trudnoće koji kao žene manje volimo i koji nastojimo da svedemo na minimum.

Bademovo ulje i njegove blagodeti za kožu odavno nisu tajna, a tokom trudnoće pomažu u ublažavanju svih promena na koži pružajući joj najbolju moguću negu.

Zašto je bademovo ulje najčešća preporuka za negu kože tokom trudnoće najbolje se shvata kroz poznavanje njegovih karakteristika.

Bademovo ulje - osnovne karakteristike

Bademovo ulje se dobija iz badema, koji često nazivaju superhranom zbog svojih svojstava. Tokom trudnoće badem često koristimo za ublažavanje mučnina i problema sa digestivnim traktom, kao što je gorušica.

Ono što je dobro znati jeste da postoje dve vrste badema - gorki i slatki badem, i kada je reč o bademovom ulju prednost se daje ulju slatkog badema koje se koristi za negu kože i čest je sastojak kozmetičkih proizvoda. Korisnosti bademovog ulja za kožu proizilaze iz njegovih karakteristika a to su:

  • • Sadrži visok nivo Vitamina E

Bademovo ulje je izuzetno bogato vitaminom E, koji je najvažniji vitamin kada je nega kože u pitanju. Često ćete od doktora dobiti preporuku upravo za korišćenje vitamina E tokom trudnoće. Vitamin E doprinosi hidrataciji kože, samim tim i podizanju elastičnosti, smanjuje negativne uticaje sunca na kožu, a sprečava i starenje kože, naročito ono preuranjeno pod uticajem negativnih faktora iz okruženja.

  • • Bogato je esencijalnim masnim kiselinama

Bademovo ulje sadrži visok procenat esencijalnih masnih kiselina, čak više od 25%, kao što su oleinska kiselina i linolna kiselina. Ovo je izuzetno važna karakteristika bademovog ulja naročito kada je u pitanju nega kože u trudnoći, jer zahvaljujući masnim kiselinama ovo ulje pomaže u održavanju elastičnosti kože i sprečavanju gubitka vlage iz kože

Zbog promene težine a i rasta ploda, sve promene na telu trebalo bi da koža isprati upravo kroz elastičnost.

Verovatno ste još pre trudnoće čuli da nastanak strija zavisi upravo od toga koliko vam je koža elastična. Bademovo ulje je tu da pomogne gde genetika zakaže, kada je elastičnost kože u pitanju, jer dobra nega može dosta da pomogne u tome.

  • • Antiseptičko svojstvo

Bademovo ulje deluje umirujuće na kožu jer poseduje protiv-upalna svojstva. Upravo zbog svog umirujućeg svojstva često se koristilo za negu rana, jer umiruje nadraženu kožu, pomažući joj da zaraste bez ožiljaka. Uzimajući u obzir da tokom trudnoće koža često bude nadražena zbog hormona i drugih promena, bademovo ulje smiruje kožu i ublažava promene.

Prednosti korišćenja bademovog ulja tokom trudnoće

Ove karakteristike pomažu koži tokom trudnoće tako što bademovo ulje:

Hidrira kožu 

Koža u trudnoći zahteva dodatnu hidrataciju usled svih promena kroz koje telo prolazi i koje se neminovno i najčešće održavaju na koži tela i lica. Činjenica da je bademovo ulje jedno od najbogatijih vitaminom E koji je ključan u hidrataciji, daje mu primat u korišćenju i sprečavanju isušivanja kože i eventualnom pucanju.

Za postizanje najboljih rezultata kada je upotreba bademovog ulja u nezi kože u pitanju, potrudite se da izbor bude prirodno ulje od slatkog badema. Trudnoća je dobar trenutak da izaberete prirodnu kozmetiku za negu jer ćete tako biti sigurni da kroz negu čuvate i vaše, i zdravlje vaše bebe.

Sprečava nastanak strija

Strije su česta pojava tokom trudnoće i nastaju zbog nagle promene telesne težine tokom trudnoće, kao i promene samog tela koje je priprema za porođaj. Stomak i butine su najčešće pogođene i podložne nastanku strija usled rasta ploda, pored grudi usled pripreme tela za laktaciju.

Redovno korišćenje bademovog ulja i mazanje uz laganu masažu ovih delova može da spreči pojavu strija, jer utiče na elastičnost kože tako što je povećava. Čak i ukoliko dođe do nastanka strija tokom trudnoće, nanošenje bademovog ulja znatno može ublažiti njihov izgled i promeniti njihovu boju što ih čini manje primetnim. 

Ono što ne smemo zanemariti jeste i intenzivna nega tela nakon porođaja, a tu je bademovo ulje takođe nezaobilazan saveznik. Nakon porođaja telo se vraća lagano u pređašnje stanje, i koža taj povratak takođe treba da isprati, a i vi kroz negu kojoj ćete joj u tim periodima pružiti.

Smanjuje svrab i crvenilo kože

Umirujuća svojstva bademovog ulja pomažu i kod svraba koji je takođe učestali problem tokom trudnoće. Zajedno sa svrabom javlja se i crvenilo naročito na stomaku, pa je nežna masaža bademovim uljem odlična za ublažavanje crvenila. Ono što bademovo ulje čini savršenim za negu tokom trudnoće jeste i njegov blag i prijatan miris i lako upijanje. Masažom sa bademovim uljem umirujete vašu kožu, vas a i uspostavljate prve kontakte sa vašom bebom u stomaku.

Kako da koristite bademovo ulje tokom trudnoće za najbolje rezultate?

Pored toga kako koristiti bademovo ulje, podjednako je bitno i kako izabrati pravo bademovo ulje za negu kože u trudnoći. Kao što smo već napomenuli najbolje je izabrati ulje slatkog badema, i ukoliko je moguće da bude napravljeno od slatkog badema organskog porekla.

Bademovo ulje za strije u trudnoći

Upravo takvo je Baby Boo ulje slatkog badema namenjeno za negu tela tako što hidrira, opušta i neguje kožu. Kao i svi Baby Boo porizvodi i ulje slatkog badema je bez parabena, boja, silikona, mineralnih ulja (parafinskih) i alergena.

Ovo je izuzetno važno tokom trudnoće, jer korišćenjem prirodnih proizvoda izbegavate mogućnost neželjenih reakcija na hemijske sastojke koji se nalaze u standardnim kozmetičkim porizvodima.

Bademovo ulje ćete koristiti tako što ćete nakon tuširanja dok je koža još uvek vlažna kružnim pokretima naneti ulje na stomak, butine i grudi. Dovoljna je mala količina ulja da se nanese, i nemojte da vas zavara brzo upijanje, jer to i jeste jedno od svojstava bademovog ulja a samim tim i Baby Boo ulja od slatkog badema.

Bademovo ulje može da se kombinuje i sa ostalim uljima kako bi se pojačao efekat i pozitivan uticaj ovog ulja na kožu. Ali u slučaju Baby Boo ulja slatkog badema to ne mora da bude vaša briga.

Znajući sve ovo Baby Boo ulje od slatkog badema sadrži i ulje jojobe i ulje semena pamuka, kao i ulje kamilice. Kamilica umiruje nadraženu i promenjenu kožu, ulje semena pamuka zaustavlja isušivanje kože, dok ulje jojobe ima sastav najsličniji sebumu naše kože, što ga čini prirodnim ovlaživačem.

Dodatni saveti za neku kože tokom trudnoće

U trudnoći ćete primećivati dosta promena na telu, i ne brinite među onima koje nam se ne dopadaju, postoje i mnoštvo pozitivnih promena. 

Kako bi koža obavljala svoju primarnu funkciju tokom trudnoće dobro je dodatno joj se posvetiti. Prvo putem ishrane i unošenjem dovoljne količine tečnosti, što je u trudnoći višestruko važno.

Takođe, ne ustručavajte se da uvrstite i druge proizvode za negu tela i kože pored bademovog ulja, kao što je losion za telo naročito na bazi ši butera. Ši buter je druga super moćna namirnica za negu tela tokom trudnoće, a njene blagodeti za kožu su jedinstvene.

Losioni su dobri jer dodatno hidriraju kožu i povećavaju njenu elastičnost u kombinaciji sa bademovim uljem, a dobro je nastaviti sa njihovim korišćenjem i nakon porođaja. 

Pored tela, bademovo ulje možete koristiti i za negu lica i kose, a njegova blaga formula  čini ga pogodnim za sve tipove kože.

Ono što je izuzetno važno jeste da tokom trudnoće birate bezbedne kozmetičke proizvode, a takvi su svi Baby Boo prirodni proizvodi sa organskim sastojcima. 

Baby boo proizvodi

Birajući prirodnu kozmetiku za negu tokom trudnoće, uvodite jednu dobru naviku koju ćete preneti i na izbor proizvoda za negu vaše bebu. Prirodna kozmetika jeste jedna od najsigurnijih i najboljih za negu novorođenčadi.

Baby Boo prirodni proizvodi od organskih sastojaka su i osmišljeni od strane dve mame za sve postojeće i buduće mame, kako bi im omogućili najbolju moguću negu za celu porodicu.

Pored Baby Boo ulja od slatkog badema, tu je i Probiotik Roll On, prirodni dezodorans koji je čest izbor trudnica. Dezodoransi često sadrže aluminijume, koje naročito tokom trudnoće treba izbegavati i zbog toga je prirodni dezodorans jedini ispravan izbor.

Pogledajte sve proizvode Baby Boo prirodne i organske kozmetike, sigurni smo da ćete pronaći sve što vam je potrebno za negu tokom trudnoće. 

Ono što je još važnije pronaći ćete i sve što vam je potrebno za negu vaše bebe.

 
Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo