Nega kože u proleće: Kako prilagoditi svoju rutinu?
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Nega kože u proleće: Kako prilagoditi svoju rutinu?

13 април 2023

Neka kože u proleće

 

Nega kože u proleće donosi izvesne izazove uslovljene ovim intenzivnim godišnjim dobom kao i dugim zimskim periodom kome je koža bila izložena.

Svesni smo da nijedno godišnje doba ne donosi takav intenzitet promena kao proleće

Sa prvim zracima sunca menja se naše raspoloženje ali i spremnost da unesemo i neke novine i više se posvetimo sebi, svom telu i nezi

Dobro je znati i iskoristiti tu želju za promenama, jer proleće ne samo da je najbolji momenat za to, već od nas i zahteva izmene u nezi kože kako bi očuvali njen zdrav i svež izgled.

Šta nam to proleće donosi kada je nega kože u pitanju?

Koža se tokom proleća susreće sa različitim faktorima koji utiču na nju i dovode do promena koje nisu uvek pozitivne. 

Prvo na šta koža nailazi u proleće je izloženost znatno višim temperaturama i sunčevim zracima, pa samim tim i UV zracima. Povišena temperatura donosi nam znojenje i intenzivnije lučenje sebuma, što može izazvati pojavu akni i druge osipe. Ovim promenama podložna je kako koža odraslih tako i koža beba i dece.

Proleće takođe donosi i dosta različitih reakcija na polen i alergije koje se mogu manifestovati u vidu pojačanih osipa, iritacije, crvenila i svraba. Ne možemo a da ne spomenemo insekte i njihove ujede, naročito kada su deca u pitanju, jer oni uvek burnije reaguju na iste.

Učestale virusne infekcije i oboljenja takođe se mogu intenzivno odraziti na kožu, zbog čega je dobro dodatno se posvetiti nezi kože u proleće i imati proizvode koji će smanjiti neželjene reakcije.

Pojava ekcema i psorijaze je takođe prisutnija u ovom periodu, kao i njihovo širenje, što takođe donosi nove zahteve kada je briga o koži u pitanju.

Ne možemo osporiti ni činjenicu da koža sama po sebi nakon zime izgleda umorno i često beživotno, suva je i sklona pucanju. Suvoća i pucanje kože mogu da se nastave i tokom proleća, ukoliko se dodatno ne posvetimo negi kože.

Prilagođavanje rutine i dodatna nega kože u proleće ključno je za održavanje zdrave i normalne kože tokom cele godine. Ukoliko pri ovako intenzivnim uticajima sačuvamo izgled, teksturu i svojstva kože, lakše ćemo uspevati da se nosimo sa periodičnnim promenama na koži koje se svima dešavaju.

Kako prilagoditi negu kože u proleće?

Proleće može biti savršen momenat da napravite prekretnicu u nezi kože i da pređete na upotrebu prirodne kozmetike ili još bolje kozmetike sa organskim sastojcima. 

Ono što obavezno treba da uvedete u vašu rutinu vezanu za negu kože u proleće jeste:

Piling i čišćenje kože

Sa negom kože u proleće najbolje je krenuti tako što ćete uraditi piling kože, kako biste uklonili površinske slojeve i oživeli kožu. Za ovo vam nisu potrebni teški proizvodi koji sadrže dosta hemijskih sastojaka. Dovoljno je da pomešate prirodno ulje kao što je bademovo ulje sa nekim od sastojaka koji sigurno imate, smeđim šećerom, morskom solju ili kafom. Na ovaj način dobijate efikasno prirodno rešenje za piling koje možete periodično da koristite za negu kože tela i lica.

Pored pilinga koža u proleće traži i intenzivnije čišćenje jer je izloženija ne samo prljavštini i prašini, već i uticaju polena i drugih alergena u vazduhu.

Ovo je posebno izraženo kod dece, jer su ona aktivnija tokom proleća i toplog vremena i zahtevaju svakodnevno kupanje. 

Za učestalije čišćenje kože izaberite nežnije formule, kao što je kupka za kosu i telo od semena pamuka. Kada često kupate decu i bebe, nanosite im losion ili ulje nakon kupanja, jer voda, naročito topla u ovom periodu dodatno isušuje kožu.

Hidratacija kože

Tokom proleća hidratacija kože treba da bude intenzivnija, usled isušivanja koje donose visoke temperature i učestali vetar. Ono što pravi razliku jeste da nega kože u ovom periodu zahteva laganije teksture i kreme koje imaju blage formule

 

Prirodna krema za lice

Lagana, ali intenzivnija hidratacija potrebna je za celo telo, tako da losioni naročito na prirodnoj bazi kao što je losion na bazi ši butera predstavlja odličan izbor. U kombinaciji sa hidratantnom kremom od manuka meda dobili ste proizvode za hidrataciju tela i lica tokom proleća a kasnije i leta.

Nemojte zaboraviti da će i koža vaše dece zahtevati sve učestaliju hidrataciju u ovom periodu. Dobro je što Baby Boo proizvodi jesu prirodni proizvodi sa organskim sastojcima za celu porodicu.

Našu manuka kremu za lice možete koristiti za negu kože i zaštitu lica vaše dece tokom proleća, a ujedno je i lagana krema idealna za vas u ovom periodu.

Ukoliko vam je na nekim delovima koža više isušena ili ispucala potrudite se da je dodatno hidrirate i češće mažete. Za ispucale delove kombinujete kremu sa losionom, dok koža ne omekša i vrati se u prvobitno stanje.

Zaštita od sunca i znojenja

Izloženost kože suncu u proleće je nešto na šta treba obratiti dodatnu pažnju i potruditi se da kožu zaštitite od uticaja UV zraka i nanosite proizvode sa zaštitnim faktorima. 

Tokom proleća javlja se i povećano znojenje, koje je prisutno čak i kod dece i zna da donese ne samo neprijatne mirise, već i osipe u ovom predelu tela.

 

Pridoni dezodorans

Da biste predupredili moguće negativne efekte znojenja i kod vas, a naročito kod vaše dece prirodni roll on dezodorans je najbolji način za to. Napravljen je na bazi probiotika, štiti kožu kako od neprijatnih mirisa, tako i od iritacija koje širenje bakterija može da izazove.

Sprečavanje nastanka promena na koži

Nega kože u proleće se menja upravo da bi se sprečile neželjene promene na koži koje se u ovom periodu učestalije javljaju.

Virusne infekcije su takođe prisutnije u proleće i često ostavljaju vidljive tragove na koži, koje ukoliko se na vreme ne reše, mogu doneti dugoročne probleme koji će zahtevati dosta vremena, truda i različitih proizvoda da se reše.

Ono na šta treba obratiti dodatnu pažnju u proleće jeste pojava ekcema i psorijaze, koja ukoliko se ne tretira na vreme, širi se i pogoršava. 

Za sprečavanje širenja ekcema, kao i drugih promena na koži možete koristiti kreme koje instant pomažu u ovakvim situacijama kao što je SOS krema na bazi tamanu ulja. Ova krema umiruje iziritiranu kožu i sprečava širenja osipa i promena na koži

Uz vođenje računa o čistoći i hidriranosti kože kao prevenciji, ova krema će vam pomoći da vašu i kožu vašeg deteta brzo vratite u normalu.

Prirodna kozmetika

Radovanje proleću treba i dalje da bude jedno od vaših omiljenih raspoloženja. 

Ali da isto ne bi pokvarilo neželjeni i iznenadni problemi sa kožom, na koje svi burno reagujemo najbolje je delovati na vreme.

Uz sve ove savete koje smo vam dali sigurni smo da će i ovo proleće doneti uživanje u njemu. Uz male promene i prilagođavanja vaše nege, kao i pametnim izborom kozmetike vaša koža će uživati zajedno sa vama u proleću.

Hajde da se vodimo parolom bolje sprečiti neko lečiti, a to ćete lako uz prirodnu kozmetiku sa organskim sastojcima.

Do svih naših proizvoda koje smo vam preporučili, doći ćete lako, uz par klikova na našem web shopu.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo