Dezodorans bez aluminijuma za zdraviju kožu i prirodnu zaštitu
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Dezodorans bez aluminijuma za zdraviju kožu i prirodnu zaštitu

18 јул 2023

Dezodorans bez aluminijuma je savršena alternativa za sve koji žele zdraviju i sigurniju zaštitu od znojenja i neprijatnih mirisa.

Dezodoransi bez aluminijuma

Dezodoransi su kozmetički proizvodi koje upotrebljavamo skoro svakodnevno tokom cele godine. Zbog toga je potpuno opravdano da se zapitamo šta zaista koristimo i stavljamo na svoju kožu?

Ova dilema dovela je do istraživanja sastojaka klasičnih dezodoransa i njihovog potencijalnog uticaja na zdravlje.

Prisutnost aluminijuma, kao jednog od najvažnijih sastojaka svih dezodoransa, doneo je niz zabrinutosti, kao i pitanje:

Kako aluminijum u dezodoransima utiče na kožu i zdravlje?

Ako se pitate zašto se aluminijum uopšte nalazi u dezodoransima, odgovor leži u tome da soli aluminijuma sprečavaju znojenje tako što dovode do začepljenja znojnih kanala.

Znojenje je zapravo prirodan i poželjan proces našeg organizma, pomoću koga on izbacuje toksine tako da sprečavanje znojenja nije dobro rešenje.

Ono što se nama ne dopada jeste neprijatan miris koji nastaje kada znoj dođe u dodir sa kožom. Neprijatan miris izazivaju bakterije koje se razmnožavaju na površini kože.

Aluminijum ima dvojaku ulogu, pored toga što smanjuje znojenje, on uništava i bakterije koje dovode do neprijatnih mirisa.

Ono što je po mnogima opravdana bojazan jeste prodiranje i taloženje aluminijuma u limfnim žlezdama ispod pazuha i putem kože u organizmu. Takođe, aluminijum putem disajnih puteva i mirisa prilikom nanošenja dezodoransa lako može dospeti u pluća.

Taloženje aluminijuma u organizmu se dovodi u direktnu vezu sa nastankom Alchajmerove bolesti kao i drugih neurodegenerativnih oboljenja.

Takođe neke studije ukazuju na rizik od dobijanja karcinoma dojke i prostate, dok ono što i sami možemo da primetimo prilikom nanošenja dezodoransa to su disajni problemi.

Otuda dezodoransi sa aluminijumom nose i rizik od dobijanja asme i drugih disajnih poremećaja.

Kada ovome dodamo činjenicu da pored aluminijuma, većina dezodoransa sadrži i parabene, veštačke mirise i alkohol prelazak na prirodne dezodoranse kao i na prirodnu kozmetiku nameće se kao jedino logično rešenje.

A evo i zašto.

Prednosti dezodoransa bez aluminijuma

Dezodoransi bez aluminijuma donose mnoge koristi za zdravlje, a prevashodno za vašu kožu.

Prirodna zaštita

Dezodoransi bez aluminijuma  koriste potpuno prirodne sastojke za kontrolu znojenja i smanjenje neprijatnih mirisa.

Ovo je izuzetno važno naročito kada je reč o ljudima sa osetljivom kožom, deci, tinejdžerima i trudnicama.

 

Prirodni dezodorans

Tinejdžersko doba i hormonske promene koje ga prate, zahteva brigu o znojenju i neprijatnim mirisima. Na njihovu osetljivu kožu i znojne žlezde koje su u procesu razvoja ne bi trebalo nanositi hemijske sastojke. Antiperspirant za decu na bazi prirodnih sastojaka izuzetno je teško pronaći.

Sličan slučaj je i sa trudnicama, jer trudnoća donosi pojačanu opreznost u tome šta nanosimo na sebe, zbog potencijalnog uticaja na bebu putem krvotoka.

Probiotic Roll-On dezodorans je naša preporuka za tinejdžere, sve one sa osetljivom kožom, ali i trudnice, jer su svi sastojci 100% prirodni i omogućavaju zdravu zaštitu protiv znojenja i neprijatnih mirisa.

Smanjene alergijske reakcije i iritacije

Zbog osetljivosti samog područja na koji se nanosi, a i njegovih jakih sastojaka, nanošenje dezodoransa često je praćeno iritacijama kože.

Alergijske reakcije su takođe česta neželjena pojava korišćenja konvencionalnih dezodoransa. Naročito kada se koriste u dužem periodu i tokom izuzetno toplog letnjeg perioda, često dolazi do crvenila i osipa pazuhnog područja.

Prirodni dezodoransi su zbog svojih sastojaka blagi i nežni, kreirani da podržavaju prirodnu funkciju kože.

Kada je reč o Probiotic Roll-On dezodoransu, on sadrži mirisne note vanile i pačulija, na bazi je organskog ulja slatkog badema, dok sastojak probiotik aktivno deluje na bakterije sprečavajući njihovo širenje. 

Prirodni dezodoransi hidriraju kožu

Zbog osnovne funkcije dezodoransa, a to je smanjenje znojenja i sprečavanje neprijatnih mirisa, često se zaboravlja da ovaj kozmetički proizvod treba i da neguje ovo područje.

Dezodoransi bez aluminijuma, uobičajeno imaju biljnu i uljanu bazu, kao što je u slučaju Probiotic Roll-On dezodoransa to ulje slatkog badema. Njegova primarna funkcija je da u kombinaciji sa ostalim sastojcima organskog porekla štiti kožu i neguje je.

Hidrirana i negovana koža, lakše održava svoju prirodnu ravnotežu i funkciju.

Probiotik kao sastojak prirodnog dezodoransa dodatno jača i štiti kožu, ne remeti njenu ph vrednost i podržava izbacivanje toksina kao prirodnu funkciju znojenja.

Sigurni za zdravlje ali i za okolinu

Dezodoransi bez aluminijuma spadaju u proizvode koji ne samo da su sigurni za nas, već i za prirodu. Prirodni dezodoransi su napravljeni bez aluminijuma, sulfata, parabena, mineralnih ulja, silikona i na taj način njihovim korišćenjem smanjujemo potrebu za proizvodnjom svih ovih sintetičkih jedinjenja.

Čini nam se da je razloga za prelazak na korišćenje dezodoransa bez aluminijuma više nego dovoljno. Da biste napravili pravi izbor dovoljno je da se vodite sledećim smernicama.

Kako da izaberete dezodorans bez aluminijuma za vas?

Kao i kod izbora bilo kog kozmetičkog proizvoda tako i kod dezodoransa bez aluminijuma u obzir treba da uzmete vaš tip kože. Ako imate suvu kožu, najbolje je da uzmete dezodorans u stiku na bazi ulja kao što je Roll-On dezodoran, koji pored zaštite od znojenja dodatno hidrira kožu. Kada je reč o masnijoj koži, potrebno je izabrati dezodorans koji se brzo suši i ne ostavlja tragove, kakvi jesu dezodorasni u spreju.

Ukoliko imate osetljivu kožu, obratite pažnju da dezodoransi bez aluminijuma ne sadrže ni druge štetne sastojke kao što su parabeni i alkoholi.

Roll-On Probiotik dezodorans je kao i svi naši proizvodi bez parabena, sulfata,mineralnih ulja, ftalata i boja, pored toga što je bez aluminijuma i alkohola.

prirodna kozmetika

Svakako da navike i preferencije znatno utiču na izbor, kao i praktičnost pri korišćenju. Ukoliko tokom dana imate učestalu potrebu za nanošenjem dezodorana možda je dobro izabrati Roll-On dezodorans ili dezodorans u stiku koji su u manjim pakovanjima i možete ih nositi sa sobom.

Dezodoransi bez aluminijuma se javljaju pretežno u 3 oblika a to je u stiku, spreju ili kao krema. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane u pogledu nanošenja i svojstava, kao i uticaja na kožu.

Stvarajući Probitik dezodorans bez aluminijuma, trudili smo se da otklonimo sve te nedostatke. Roll-On dezodorans je izuzetno lak za nanošenje, ne ostavlja vidljive ostatke na telu kao stikovi, a njegova formula se brzo suši i napravljena je tako da je koža upija.

Prirodna i organska kozmetika je uvek pametan izbor kada je nega u pitanju. Pored efikasne nege, sa njom ste sigurni i kada je vaše i zdravlje vaše dece u pitanju.

Ovo proleće i leto možete započeti sa korišćenjem pirodnog dezodoransa, ali i nekih drugih prirodnih proizvoda.

Upoznajte se sa našim prirodnim proizvodima i izaberite one koji su za vas.

 

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo