Ulja za masažu lica: Ulja i masaža, spoj koji pravi razliku u nezi lica
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Ulja za masažu lica: Ulja i masaža, spoj koji pravi razliku u nezi lica

24 април 2024

masaža lica

Ulja za masažu lica vam mogu pomoći ne samo u redovnoj nezi vašeg lica, već i kod rešavanja određenih problema kao što je suva koža, gubitak prirodnog sjaja i umoran izgled lica.

Kada je nega lica u pitanju svi nastojimo da kreiramo rutinu koja će našu kožu učiniti zdravom, sjajnom, sačuvati mladalački izgled i svežinu. Da bismo došli do ove rutine, nekada dosta eksperimetišemo, što može da ostavi posledice na kožu lica.

Da li ste nekada tokom eksperimentisanja sa negom lica isprobali ulja za masažu lica?

Ulja u kombinaciji sa masažom daju formulu koja je savršena za očuvanje lepote lica i zdravlja kože. Da bi ova kombinacija bila zaista pobednička potrebno je pre svega izabrati ulje koje je najbolje za našu kožu i koje ćemo koristiti tokom ovog rituala nege.

Ovo jeste izazovno, ali ukoliko znate čime da se vodite kod izbora ulja za masažu i ne mora da bude.

Kako izabrati ulje za masažu lica

Ulja u nezi kože su odnedavno dobila status proizvoda koji se najviše preporučuje. Sa druge strane su ulja, naročito ulja za masažu lica, i proizvod koji donosi dosta dilema i pitanja kada želimo da ga isprobamo. Da bismo vam olakšali izbor ulja za masažu daćemo vam par smernica čime da se vodite prilikom njihovog izbora.

Prilikom izbora ulja za masažu lica uzmite u obzir sledeće:

• Potrebe i probleme sa vašom kožom

Iako se ulje za masažu lica preporučuje za negu svih tipova kože, ipak je potrebno da shvatite trenutno stanje kože lica. Potrebno je da jasno identifikujete da li vam je potrebna intenzivnija hidratacija, umirenje upala ili antiage tretman za lice. U zavisnosti od toga šta je glavna potreba vašeg lica i kože, krenućete dalje u potragu za uljem koje će to rešiti.

• Tip kože lica

Pored potreba kože, neophodno je da poznajete i tip kože koji posedujete. Da li je suva, normalna, masna ili mešovita? Ovo ne određuje samo izbor ulja za masažu lica, već i intenzitet i učestalost primene masaže lica uljima.

• Karakteristike ulja

Sada već možete na tržištu pronaći veliki broj ulja za negu kože, i svako od njih poseduje jedinstvena svojstva koja je dobro poznavati prilikom izbora ulja. Tako recimo jojoba ulje je dobro za smirivanje upalnih procesa, dok je bademovo ulje izuzetno hidratantno.

• Proverite sastav ulja

Obavezno pročitajte sastav ulja i birajte ona koja ne sadrže dodatke koji vam mogu izazvati iritacije lica u vidu crvenila ili određene alergijske reakcije. Najbolje je da izaberete prirodna ulja,naročito ako imate osetljivu kožu.

• Kombinujte različita ulja za masažu lica

Budite spremni da eksperimentišete sa različitim uljima i prilagodite ih svojim potrebama. Možda ćete otkriti da vam odgovara kombinacija više ulja ili da vam neko određeno ulje najviše odgovara u određenim situacijama ili periodima.

Kada se jednom odlučite da isprobate ulje za masažu lica koje ste odabrali, pratite reakcije vaše kože i takođe u tom periodu budite pažljivi sa korišćenjem drugih proizvoda.

Šta ulje za masažu lica donosi vašoj koži

Ulja za masažu lica donose različite i dugoročne koristi za zdravlje i lepotu kože lica.

Neke od tih koristi su:

Hidratacija kože lica

Ulja za masažu su odlična za hidrataciju kože, jer su bogata omega kiselinama i drugim hranljivim sastojcima koji dubinski hrane kožu. U kombinaciji sa masažom ulja pomažu u održavanju vlažnosti i sprečavanju isušivanja kože čineći je mekom, sjajnom i glatkom. Zahvaljujući masaži lica ulje se lakše apsorbuje i prodire dublje u kožu, čineći hidrataciju dosta efikasnijom u odnosu na samo nanošenje ulja bez masaže.

Održavanje mladalačkog izgleda kože

Ulja za masažu lica često sadrže esencijalne masne kiseline, vitamine, antioksidante i druge hranljive sastojke koji su neophodni za zdravlje kože. Ovi sastojci hrane kožu, poboljšavaju njen tonus i teksturu, te je čine blistavom i mladolikom. Pored toga masaža lica potpomaže cirkulaciju i doprinosi poboljšanju i održavanju tonusa kože, sprečavajući na taj način nastanak bora.

maska za lice

Zaštita od spoljnih uticaja

Starenju kože najviše doprinose uticaji faktora iz okruženja. Ulja za masažu lica imaju antioksidativna svojstva i stvaraju zaštitni sloj na površini kože koji štiti kožu od slobodnih radikala. Redovna upotreba ulja za masažu lica sprečava pojavu fleka, bora i drugih znakova starenja.

Sprečavaju upalne procese

Ulja za masažu lica, kao što su ulje kamilice i jojobe imaju umirujuća svojstva i samim tim sprečavaju upale na koži lica. Ova karakteristika ulja čini ga idealnim za one sa osetljivom kožom sklonoj iritacijama i čestim promenama na njoj.

Regulišu sebum kože

Određena ulja, poput jojobinog ulja, imaju sposobnost da regulišu proizvodnju sebuma, prirodnog ulja kože. To može biti korisno za osobe sa masnom kožom jer pomaže u smanjenju sjaja i začepljenja pora, dok istovremeno održava kožu hidriranom.

Pored svega navedenog redovna masaža lica uljem podstiče cirkulaciju krvi i pospešuje limfnu drenažu, stimuliše mišiće lica, održava tonus kože i trajno čuva zdravlje kože lica.

Koja ulja za masažu lica su najbolja

Izbor ulja za masažu je zaista raznolik i svako ulje ima svoje karakteristike koje ga izdvajaju. Svakako da se pri izboru vodite sopstvenim potrebama, tipom kože koje posedujete i rezultatima koje želite da postignete.

Kao ulja za masažu koja se izdvajaju možemo istaći:

Jojobino ulje

Jojobino ulje je po svojim karakteristikama slično prirodnom sebumu kože, zbog čega je izuzetno efikasno u nezi kože lica. Jojoba ulje reguliše prirodan sebum kože, sprečava začepljenje pora i smanjuje sjaj kože zbog čega je odlično za masnu i problematičnu kožu. Ulje jojobe obiluje vitaminima (E i B-kompleks), mineralima i antioksidansima, izuzetno je hidratantno i brzo se upija. Upravo zbog ovih svojstava ulje jojobe je sastavni deo Baby Boo prirodne kozmetike za decu i odrasle. A imamo i poseban proizvod baziran na njemu a to je jojoba ulje sa svetlucavim efektom za telo, koje neguje, štiti i čini kožu tela lepšom.

Bademovo ulje

Bademovo ulje je jedno od najpopularnijih ulja za masažu lica, poznato po svojim izuzetnim hidratantnim i hranljivim svojstvima. Bademovo ulje je bogato vitaminima A i E, kao i esencijalnim masnim kiselinama koje dubinski hidriraju kožu. Njegova lagana tekstura omogućava brzo upijanje u kožu, ostavljajući je mekom, glatkom i hidriranom. Bademovo ulje pomaže u obnavljanju kože, podržavajući njenu regeneraciju i održavajući je zdravom i vitalnom.

Redovna masaža lica bademovim uljem može poboljšati tonus kože, teksturu i elastičnost. Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim prirodnim bademovim uljem možete probati Baby Boo ulje slatkog badema. Iako je kreirano za negu tela, zbog svojih sastojaka a to je kombinacija najkvalitetnijih ulja kao što je ulje semena pamuka, kamilice i ulje jojobe odlično je i za negu i masažu kože lica. Ova kombinacija ulja pruža koži negu, zaštitu i umirujuće dejstvo. Pored toga proizvod je blag, na bazi organskih sastojaka i kao takav pogodan je sa sve tipove kože, uključujući i osetljivu i masnu kožu.

bademovo ulje za lice

Ružino ulje

Ružino ulje je jedno od ulja koje se najviše preporučuje kada je masaža lica u pitanju jer je poznato po svojim anti-age svojstvima. Ono hidrira kožu, smanjuje bore, posvetljuje ten i čini kožu mladolikom i sjajnom. Takođe ima umirujuća svojstva koja pomažu u smanjenju iritacije i upale na koži.

Među uljima koja se svojim svojstvima izdvajaju u nezi kože lica tu su i kokosovo ulje, arganovo ulje, ulje lavande i šipurka. Naš savet je da za početak isprobate neko ulje koje vam je lako dostupno kao što je prirodno bademovo ulje i da pratite rekaciju vaše kože. Kasnije možete isprobati i kombinaciju različitih ulja i uvesti ih u rutinu nege.

Masaža lica donosi brojne koristi licu, kao što je stimulisanje cirkulacije krvi kao i proizvodnju kolagena, smanjenje otoka, održava tonus kože i podstiče apsorbciju proizvoda koji se koriste, kao i samog ulja. Zbog svih ovih svojstava masaža lica uljima treba da postane deo vaše nege. 

Pored korišćenja samih ulja za masažu lica, potrudite se da i ostali proizvodi za negu lica i tela budu na uljanoj bazi. A upravo Baby Boo prirodna kozmetika za decu i odrasle je bazirana primarno na prirodnim uljima.

Sve proizvode koji su vam potrebni za negu možete jednostavno pronaći na našoj online prodavnici.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo