Ulje Jojobe: šta ga čini najboljim sastojkom za negu
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Ulje Jojobe: šta ga čini najboljim sastojkom za negu

18 октобар 2023

Jojoba ulje za kosu

Ulje jojobe pruža mnoštvo koristi u nezi kože i kose. Poseduje antiupalna i antibakterijska svojstva zbog čega je postalo jedan od ključnih sastojaka kozmetičkih proizvoda.

Jojoba ulje se dobija iz žbunaste biljke jojobe, poreklom iz Severne Amerike, čije seme u sebi sadrži čak 50% ulja.

Zanimljivo je da ulje jojobe zapravo i nije ulje već vosak, i po svom sastavu i strukturi je najsličniji ljudskom sebumu. Upravo ova karakteristika ulja jojobe je razlog zašto ovaj prirodan sastojak izuzetno prija našoj koži, ali i zašto je glavni sastojak prirodne i organske kozmetike.

Šta ulje jojobe izdvaja u odnosu na druga ulja

Ulje jojobe poseduje jedinstvenu strukturu, jer njegovu glavnu komponentu čine voskasti esteri, čak 97% njegovog sastava. Sastav i struktura je i glavni “krivac” zašto se ovo ulje ne koristi u ishrani. Izuzetno je teško za varenje.

Međutim, sličnost prirodnom ulju koje proizvodi naša koža, sebumu, dalo mu je prednost u odnosu na druga ulja kada je nega u pitanju, a samim tim i sastav kozmetičkih proizvoda čiji je skoro pa obavezni deo.

Ulje jojobe obiluje vitaminima (E i B-kompleks), mineralima i antioksidansima koji imaju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja kože i kose.

Kao glavne komponente ovog ulja izdvajaju se:

Esteri i Steroli koji štite kožu od isušivanja i hidriraju je bez zatvaranja pora

Vitamin E kao glavni zaštitnik kože od spoljnih uticaja a samim tim i starenja

Kompleks vitamina B koji stimuliše obnavljanje kože i njenih ćelija

Omega masne kiseline koje hrane kožu čineći je mekom i glatkom

Minerali koji pomažu u održavanju prirodne strukture kože i njene elastičnosti

Kombinacija ovih komponenti dovela je do toga da je jojoba ulje glavni sastojak skoro svih proizvoda kojima se tretira koža, kosa, a i obavezan su deo sastava prirodnih kozmetičkih proizvoda za negu, naročito beba i dece.

Za šta se sve koristi ulje jojobe

Upotreba jojoba ulja je zaista raznovrsna, i ono što je zanimljivo jeste da nije nova, tačnije upotrebljavali su ga i drevni narodi Severne Amerike, jer je smatrano eliksirom zdravlja i održavanja lepote.

Slobodno možemo reći da je i danas jojoba ulje zadržalo status čudesnog sastojka lepote i koristi se za:

Hidrataciju kože

Jojoba ulje je prirodni ovlaživač kože, koji hidrira kožu ostavljajući je nežnom i zaštićenom. Njegova sličnost sa sebumom, omogućava jojoba ulju za razliku od drugih, da se lako upija bez masnih tragova na koži. Ova osobina je značajna kod nege beba, jer olakšava negu, zbog čega i jeste deo prirodne kozmetike za bebe kao što je i Baby Boo kozmetika.

Prirodna kozmetika Srbija

Pomoć kod problema sa kožom

Ulje jojobe poseduje protivupalna i umirujuća svojstva, zbog čega se koristi za tretiranje problema sa kožom kao što su akne, dermatitis, ekcemi na koži i psorijaza. Zbog svog umirujućeg svojstva i minerala dobro je i za obnovu kože koja je oštećena tokom sunčanja. Usled sličnosti sa sebumom jojoba ulje pomaže kod regulisanja prirodnih ulja koje luči naša koža i zbog toga je odlično za one sa masnom kožom koja je sklona aknama.

Zaštitu i očuvanje zdravlja kože

Redovna upotreba jojoba ulja može vam pomoći da očuvate zdravlje vaše kože. Jojoba ulje istovremeno neguje i štiti kožu, i tako pomaže da se sačuvaju prirodna svojstva kože kao što su elastičnost, vlažnost, sjaj kao i sposobnost regeneracije.

Negu kose

Kao što neguje kožu tela, ulje jojobe tako neguje i kožu glave. Pomaže kod stanja kao što je perut, seboreja ali i kod opadanja kose. Kada je u pitanju sama kosa, ovo ulje je odlično za hidrataciju, tretiranje suvih i oštećenih krajeva i regeneraciju kose. Iako ulje možete koristiti samostalno, najbolje je da izaberete prirodne proizvode u čijem sastavu se ulje nalazi, kao što je prirodna Baby Boo kupka za telo i kosu.

Čišćenje lica i skidanje šminke

Zbog sastava i strukture ulje jojobe se lako koristi za čišćenje lica, bez masnih tragova, kao i za uklanjanje šminke. Ovome ide u prilog činjenica da je ovo ulje ima antibakterijsko dejstvo, i da je hipoalergijsko što ga čini boljom alternativom u odnosu na druge proizvode za uklanjanje šminke koja svojim sastavom znaju da iziritiraju kožu.

Na koji način da uvrstite jojoba ulje u vašu negu

Ulje jojobe možete koristiti kao samostalan proizvod, tako što ćete ga nanositi direktno na kožu tokom vaše rutine nege lica i tela. Dovoljno je da par kapljica ulja nanesete direktno na kožu i da je izmasirate.

Isti je postupak i kada je tretiranje kose uljem jojobe u pitanju. Možete ga naneti na teme glave i umasirati rukama, ostaviti da deluje od 30 min do sat vremena i na kraju oprati kosu.

Ulje jojobe ćete vrlo često pronaći i u kombinaciji sa drugim uljima, sa kojima zajedno stvara najbolju kombinaciju za kožu, kao što je sa uljem semena pamuka deo Baby Boo Ulja od slatkog badema.

Ukoliko niste navikli na korišćenje ulja u vašoj nezi, bez brige, isti efekat dobijate i sa proizvodima koji u sebi sadrže jojoba ulje. Ulje jojobe je jedan od redovnih sastojaka Baby Boo prirodne i organske kozmetike. Kada je u pitanju nega kose naša preporuka i izbor je Makadamia šampon bez sulfata koji u svom sastavu ima i jojoba ulje, a ukoliko vam je potreban 2 u 1 proizvod za kosu i telo tu je kupka od semena pamuka, koja takođe sadrži i jojoba ulje.

Kada je nega tela u pitanju tu je jojoba svetlucavo ulje, koje pored toga što neguje vašu kožu daje joj i pleplanuli efekat i poboljšava izgled kože. Ovo ulje nije samo za leto i posebne prilike, naprotiv možete ga koristiti kada god vaša koža ima potrebu za dodatnom negom i zaštitom.

Jojoba ulje za kozu

Jasno je da nismo zaboravili ni na negu lica, pa je tako ulje jojobe deo naše kreme za lice u kombinaciji sa manuka medom. Već smo naglasili da je posebno značajna njegova uloga u nezi problematične kože, i one sklone osipima zbog čeka je i u sastavu Tamanu SOS kreme za problematičnu kožu.

Mi smo otkrili tajnu moć jojoba ulja kada je nega kože i kose u pitanju i već neko vreme uživamo u blagodetima ovog prirodnog sastojka u našim proizvodima.

Isto smo omogućili i vama, potrebno je samo da izbarete neke od naših proizvoda na online shopu.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo