Uljana kupka za bebe: Siguran izbor za posebne trenutke kupanja
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Uljana kupka za bebe: Siguran izbor za posebne trenutke kupanja

28 август 2023

 

Kupka za bebe

Uljana kupka za bebe predstavlja kombinaciju prirodnih ulja i pažljivo odabranih sastojaka koji su blagi i bezbedni za bebinu kožu.

A, kada je u pitanju nega bebine kože tokom kupanja, sigurnost i nežnost treba da budu prioritet. Sve ono što uljane kupke za bebe i nude, jer roditeljima kod ove aktivnosti itekako treba pouzdan saveznik.

Kupanje beba za roditelje donosi kombinaciju različitih emocija, od straha kad prvi put samostalno to rade, preko uznemirenosti da li to rade dobro, do potpunog uživanja i prepuštanja kada uđu u rutinu kupanja. Vreme za kupanje bebe je dragoceno za roditelje, jer su to momenti u kojima se povezujemo sa tim malim, nežnim bićima i učimo šta im to prija a šta ne.

Kako ne bismo umanjili značaj ovih trenutaka, bitno je čime čistimo i negujemo bebu, a uljana kupka za bebe sa prirodnim sastojcima nam donosi bezbrižnost da smo napravili pravi izbor.

Da biste shvatili zašto, najbolje je da se upoznate sa prednostima koje uljane kupke za bebe donose.

Karakteristike uljane kupke za bebe

Karakteristike proizvoda koje koristite u nezi beba treba da prate osobenosti bebine kože. A jedna od najvažnijih osobina bebine kože jeste da je izuzetno tanka, prozirna i da lako upija sve što se na nju nanese. Otuda kada treba da odlučimo čime ćemo da kupamo bebu, što radimo skoro pa svakodnevno, itekako treba da se oslonimo na proizvode kao što je uljana kupka za bebe koja poseduje sledeće karakteristike:

Prirodni sastojci

Uljane kupke za bebe kao osnovu imaju prirodna ulja koja se kombinuju sa drugim priodnim sastojcima, što ih čine potpuno bezbednim za bebe. Baby Boo prirodna kupka za telo sadrži ulje pamuka, jojobe, kamilice i slatkog badema. Ovi prirodni sastojci su blagi, hranljivi i bogati vitaminima i antioksidantima i pružaju dodatnu negu koži bebe.

 

Kupanje bebe

Hidrira kožu

Prirodna ulja koja su deo uljane kupke za bebe hrane bebinu kožu, održavajući njenu vlažnost na sličan način kao i ulja koje sama koža proizvodi. Hidratantna svojstva uljane kupke za bebe pomažu u održavanju mekoće, nežnosti i zdravlja bebine kože. Ono što je najvažnije sprečavaju isušivanje i eventualnu pojavu iritacija kože i ekcema.

Blaga formula koja štiti od iritacija

Uljana kupka za bebe je kreirana da bude dovoljno blaga i nežna za upotrebu na osetljivoj koži beba. Pored toga uljana kupka stvara zaštitni sloj koji štiti bebu od spoljnih uticaja ko što su hladnoća, suv vazduh i razni materijali sa kojima beba u dolazi u kontakt.

Lagana tekstura

Lagana tekstura uljane kupke za bebe omogućava lako nanošenje i razmazivanje po telu, što je naročito važno kod beba kojima kupanje još uvek nije postalo omiljena aktivnost. Isto tako lagani pokreti nalik masaži, koje lako pravimo uz pomoć mlečne teksture uljane kupke umiruju bebu.

Umirujući efekat

Određeni sastojci kao što je kamilica deluju umirujuće na bebina čula, pomažući bebi da se smiri i pripremi za spavanje. Inače miris uljane kupke je dovoljno blag, da ne izaziva nadržaj bebinog čula mirisa.

Sigurna za bebinu osetljivu kožu

Ovo je za roditelje najbitnija karakteristika, koju svaki proizvod za bebe treba da ima. Uljana kupka je bez sulfata, parabena, boja, silikona, mineralnih ulja (parafinskih) i alergena. Prirodnim sastojcima bebina koža je osigurana od mogućih potencijalnih reakcija na preagresivna hemijska jedinjenja.

Dodatni saveti za uživanje u kupanju bebe

Da bi kupanje bebe od prvog dana bio momenat za uživanje, budite dobro pripremljeni.

Šta to zaista znači?

Ukoliko je to moguće dobro je da oba roditelja budu uključena u dnevnu rutinu kupanja bebe. Ovo je način da se roditelji povežu sa bebom kroz dnevnu rutinu nege bebe.

Uvek unapred pripremite sve za kupanje, kadicu, vodu određene temperature, uljanu kupku, peškir a kada beba malo poraste i neku igračkicu za vodu. 

Isto tako imajte pripremljene i proizvode za negu nakon kupanja, kako biste bebu navikli da je deo kupanja i mazanje nakon njega.

Nastojte da stvorite mirnu i opuštajuću atmosferu za vreme kupanja, naročito ako je beba pre toga bila nervozna ili inače nije još uvek prihvatila kupnje i vodu.

Uvek započnite kupanje bebe lagano, tako što ćete iz vaše ruke lagano pokvasiti bebino telo. Dozvolite bebi da oseti vodu, a kako raste dozvolite joj i da uživa u vodi da istražuje i da  se igra sa istom.

Ne zaboravite da iskoristite ovo vreme za nežnu masažu bebe, pored toga što će joj nežni dodiri prijati i umiriti je, ovo je i način da podstaknete cirkulaciju kod beba. Masažu nastavite i tokom sušenja bebine kože, što obavezno treba da radite laganim tapkanjem mekog peškira po površini kože.

Najčešća dilema kod roditelja jeste da li je bebu potrebno kupati svaki dan?

Svakako da svakodnevno kupanje ne može naškoditi bebi, ali ukoliko vi procenite da je vaša beba čista, dovoljno je srediti pelensku regiju a kupanje taj dan preskočiti. Ovo naročito možete praktikovati ukoliko je beba nervozna tog dana i kupanje joj nije omiljena aktivnost.

Još jedna od dilema jeste i koliko kupanje beba treba da traje?

Jasno je da dok su bebe jako male ono treba da bude kratko, a kako raste to već postaje odluka koju može i beba da donese zar ne. Ono što je na vama jeste da održavate temperaturu vode, ukoliko kupanje potraje.

Nega bebe

I ne zaboravite da je nega bebine kože nakon kupanja sastavni deo ovog rituala, i da se potrudite da i za to izaberete prirodne proizvode.

Kako da negujete bebinu kožu nakon kupanja

Važno je nastaviti sa hidriranjem bebine kože i nakon kupanja. Najbolje je da to bude losion za telo na bazi prirodnih sastojaka, ili ulje kao što je recimo Baby Boo ulje od slatkog badema. Lagano masirajte bebu tokom nanošenja ovih proizvoda kako biste produžili dobar osećaj nakon kupanja.

Ukoliko primetite da su određeni delovi tela ili lica vaše bebe suvlji od ostalih, nanesite na njih dodatnu kremu ili losion za negu. Za negu lica možete takođe odabrati nežnu kremu za lice sa manuka medom, koja dodatno štiti kožu dok je hidrira.

Ukoliko primetite prve znake ekcema na koži ne zaboravite da vam Tamanu krema za problematičnu kožu može mnogo pomoći kod kože sklone ekcemima.

Kupanje i nega bebine kože ne moraju biti izazov, već momenti obostranog uživanja i roditelja i bebe. Ti trenuci su zaista neponovljivi i jedinstveni, sa pregršt emocija koje ćete razmeniti sa vašom bebom.

Upravo zbog toga uvek birajte sigurne proizvode kao što su Baby Boo prirodni i organski proizvodi, bez ijednog štetnog sastojka.

Posetite naš shop i pored uljane kupke, izaberite i sve ono što vam je potrebno za negu vaše bebe.

 

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo