Ulje za telo: 5 načina kako ga koristiti u nezi kože
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Ulje za telo: 5 načina kako ga koristiti u nezi kože

23 август 2023

Suvo ulje za telo

Ulja za telo su bogata masnim kiselinama, vitaminima i andioksidantima i kao takva hrane kožu i pomažu joj u održavanju prirodnog balansa.

Iako ulja za telo poseduju niz pozitivnih karakteristika, i dalje se većina teško odlučuje da ih uvrsti među proizvode koje koristi u nezi kože. Ovo se može pripisati nizu faktora koji nam kod ulja smetaju, a najviše činjenica da je masno i da treba vremena da ga koža upije.

Sve ovo će sigurno pasti u drugi plan kada vas upoznamo sa benefitima koje ulja donose našoj koži, kao i efikasnosti u nezi kože koja ih je i učinila sastojkom broj jedan u većini kozmetičkih porizvoda.

Ono što ne smemo da zaboravimo jeste da su ulja za telo podjednako poželjna i u nezi beba i dece kao i odraslih.

I odmah da napomenemo da nisu sva ulja za telo ista, i ovde prevashodno govorimo o prirodnim uljima za telo.

Karakteristike ulja za telo

Ono što ulja za telo čini dobrim izborom u nezi jesu njegove karakteristike i pozitivni efekti koje kroz negu donosi koži. Kao osnovne karakteristike prirodnih ulja za telo izdvajamo:

Hidratacija

Kao što smo već napomenuli prirodna ulja su bogata esencijalnim masnim kiselinama i kao takva koži obezbeđuju duboku hidrataciju, održavanje vlažnosti i elastičnosti kože, kao i sprečavanje isušivanja i ljuštenja kože usled istog.

Bogata su hranljivim sastojcima

Ulja za negu kože sadrže vitamine A, D, C, E, kao i minerale i proteine koji u kombinaciji hrane kožu, jačaju njenu zaštitnu barijeru i poboljšavaju njen tonus i teksturu.

Poseduju antioksidativna svojstva

Mnoga ulja poseduju prirodne antioksidantne kao što je vitamin E koji pomažu u borbi protiv štetnih uticaja spoljnih faktora, usled kojih koža gubi svoja prirodna svojstva.

Poboljšava elastičnost kože

Ulja za telo su naročito značajna kod nege tela tokom trudnoće, jer značajno utiču na poboljšanje elastičnosti kože. Usled ovoga su dobar izbor i u nezi zrele kože i sprečavanju pojave prvih bora.

Prirodno ulje za negu tela

Umirujuće dejstvo

Neka od prirodnih ulja imaju umirujuće i antiinflamatorno dejstvo pa tako smiruju upalne procese na koži, iritaciju i crvenilo kože. Ovo je razlog zašto je ulje kamilice jedan od sastojaka većine Baby Boo proizvoda, koji su namenjeni kako nezi beba i dece, tako i nezi cele porodice.

 

Verujemo da su ovo dovoljno dobri razlozi da ulje za telo uvrstite u vašu svakodnevnu negu tela, a ukoliko se još uvek pitate kako, tu smo da vam objasnimo kako možete koristiti ulje za telo.

Načini za korišćenje ulja za telo u nezi kože

Hidratacija kože

Osnovna namena ulja za telo jeste nega kože, kako bi se očuvala njena vlažnost i elastičnost. Ulja za telo je najbolje naneti nakon kupanja i laganim masiranjem utrljati ulja do upijanja. Jedna od predrasuda vezanih za prirodna ulja jeste da se teško upijaju i da ostavljaju kožu masnom. Međutim ukoliko izabarete adekvatno prirodno ulje shodno vašem tipu kože, ovo se neće desiti. Prirodno ulje od slatkog badema je kombinacija različitih ulja i njegova lagana tekstura se brzo upija, bez osećaja masnoće. Možete ga koristiti za negu tela kako beba tako i za hidrataciju kože odraslih. Pored toga što hidriraju i neguju kožu tela, ulja je i čine lepšom na izgled, naročito ukoliko su sa svetlucavim efektom kao ulje za telo na bazi jojobe. Jojoba ulje ima sastav najsličniji sebumu naše kože, što ga čini odličnim za očuvanje vlažnosti kože.

Nega suvih i ispucalih delova kože

Bez obzira na tip kože koji imate, neki delovi našeg tela su izloženi više i skloni su isušivanju kože i čestom pucanju. Ulje za telo može pomoći da ovi delovi kože budu hidrirani tako što ćete nanositi ulje na njih učestalije u odnosu na druge delove tela. Tako recimo stopala, ruke, laktovi ili kolena mogu da budu često suvi i traže dodatnu negu.

Nega kose

Bez obzira na naziv “ulja za telo”, njih možete koristiti i za negu kose. Dovoljno je da par kapi ulja za telo stavite na dlanove i da ga utrljate na celu kosu ili na isušene vrhove. Ulja su sastavni deo i maski za kosu, za održavanje zdrave i negovane kose. Kao ono koje se izdvojilo u nezi kose jeste ulje makadamije, mada je i ulje slatkog badema odličan izbor kada je kosa u pitanju.

Svetlucavo ulje za telo

Masaža tela

Ulja za telo su odlična za masaže tela i skoro pa obavezni deo ovog tretmana. Njihova umirujuća svojstva i prirodni miris doprinose opuštanju tela i lako ih možete kombinovati sa eteričnim uljima. Ono što nikako ne treba zaboraviti jeste da su ulja za telo odličan izbor za masažu beba, pored toga što masaža deluje umirujuće na bebe, odličan je način za stimulisanje cirkulacije. Ukoliko vam masaže nisu nešto što uobičajeno praktikujete, možete ulja za telo da dodate u vaše kupke i da napravite opuštajuću atmosferu i momente za sebe. Ovo isto možete da praktikujete i kada su bebe u pitanju, da dodate ulje u vodu za kupanje, ali i da izaberete uljanu kupku za bebe.

Nega lica i uklanjanje šminke

Ulja za telo možete koristiti i za negu lica, dovoljno je da par kapi ulja za telo nanesete na tufer za skidanje šminke i da blagim pokretima pređete preko lica i vrata. Ulja za telo su efikasno sredstvo za skidanje šminke upravo zbog svoje strukture. Pored toga neće izazvati iritaciju kože u kombinaciji sa šminkom, i neće vam trebati dodatna sredstva za negu kože lica nakon skidanja šminke jer ulje pored toga što skida šminku i neguje je.

Ulja za telo su zaista onaj proizvod koji može da nadomesti par proizvoda u vašoj nezi, i da bude izbor kada ne želite recimo da kupujete previše proizvoda za negu. Ovo naročito važi ukoliko je vaš izbor prirodno ulje za negu tela. Jedna dilema i pitanje koje prati ulja za telo jeste i razlika između ulja za telo i losiona za telo.

Ulja za telo kao glavni sastojak imaju ceđena ulja biljnog porekla kao što su ulje kamilice, slatkog badema, jojobe ili semena pamuka. Za razliku od ulja, losioni za telo u svom sastavu imaju pretežno kombinaciju sastojaka kao što su voda, ši buter i dodatke prirodnih ulja. Samim tim prirodna ulja za telo su efikasnija u nezi u odnosu na losione.

Potrudite se da vašoj koži date negu koja je u skladu sa njom, a to je svakako nega bazirana na prirodnim sastojcima. Svi Baby Boo proizvodi u sebi sadrže prirodna ulja kao jedan od najmoćnijih sastojaka koji pomaže koži da bude pre svega zdrava a zatim i negovana.

Posetite naš web shop i recite da uljima u nezi vašeg tela i kože.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo