Zdrava kosa je uvek u trendu
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Zdrava kosa je uvek u trendu

27 септембар 2023

Macadamia ulje za kosu

Zdrava kosa je primarni cilj koji kroz negu kose svi pokušavamo da ostvarimo.

Ovo nije nimalno čudno, znajući da kosa igra veliku ulogu u izgradnji naših identiteta, što i nije novina. Kosa je od davnina i u mnogim kulturama imala značajnu ulogu u ličnom izražavanju, simbolizirala je moć, status i naravno lepotu.

Danas, bez obzira na trendove koje pokušavamo da ispratimo i promene koje na kosi pravimo, najbitnije je da kosa izgleda što lepše, a to je moguće samo ako je zdrava.

I da bismo ispratili bezvremenski trend a to je zdrava kosa, neophodno je znati kako je negovati.

Saveti kako do zdrave kose

Možda i postoje oni retki, slobodno možemo reći privilegovani, koji imaju zdravu i lepu kosu bez obzira na sve. Većina nas do zdrave kose ipak dolazi negovanjem i uz pomoć redovne brige o njoj. Kada je u pitanju zdravlje kose treba uzeti u obzir sledeće faktore:

• pravilna ishrana i hidratacija

Kada se kaže da lepota dolazi iznutra, to se odnosi i na to da od onoga šta unosite u organizam zavisi kakva vam je koža, kosa, nokti a i celo telo. Još od detinjstva nas uče o važnosti unošenja vitamina ukoliko želimo da budemo zdravi i lepi. Kada je kosa u pitanju to je vitamin B. Pored vitamina B, vitamini poput A, C i E, zajedno sa mineralima kao što su cink i gvožđe, presudni su za zdravlje kose. Otuda u ishranu treba uvrstiti voće, povrće, orašaste plodove i naravno ribu. Hidratacija organizma održava vlažnost kako kože glave tako i vaše kose. I zaista među mnoštvom saveta koji se tiču lepote, uvek ćete naći i onaj koji kaže pijte dovoljno vode dnevno. Ovo u potpunosti važi i za kosu. Pored toga što vitamini održavaju prirodne karakteristike kose, oni su bitni i za rast kose.

• izbor proizvoda za negu kose

Koliko je važno čime hranite vašu kosu iznutra, podjednako su važni i proizvodi koje nanosite na vašu kosu. Ukoliko krenemo od primarnog proizvoda a to je šampon za kosu, bez obzira što većina istih danas obećava upravo zdravu, sjajnu i blistavu kosu, istina je drugačija. Ukoliko zaista želite da imate zdravu kosu, prva odluka koju treba da donesete jeste da koristite prirodni šampon za negu kose, bez sulfata i drugih štetnih sastojaka.

Jedino prirodan šampon sadrži sastojke koju su u skladu sa karakteristikama kože glave i vlasištem.

Šampon za kosu

Macadamia šampon je prirodan šampon koji je blag i nežan prema kosi i koži glave, omogućava negu na bazi sastojaka kao što su ulja makadamije i jojobe, manuka meda i kamilice.

Blaga formula ovog prirodnog šampona daje vam mogućnost da češće perete kosu,bez brige o isušivanju. Učestalost pranja kose zavisi od tipa kose, tako da masnija koja može zahtevati češće pranje od suve kose. Ulje makadamije je odavno prepoznato kao prirodni sastojak koji je najefikasniji u nezi kose.

Ono što je dobro uvrstiti u negu kose, naročito ukoliko imate suvu kosu jeste ulje za kosu. U ovom slučaju može vam poslužiti ulje slatkog badema, jer je badem poznat po svojim hidratantnim svojstvima i pomaže da se suvoj i oštećenoj kosi vrati sjaj i zdrav izgled.

Bademovo ulje je sjajno i u rešavanju problema sa vlasištem, kao što su iritacije i svrab usled bakterijskih infekcija vlasišta ili korišćenja preagresivnih preparata za kosu.

Bademovo ulje je odlično kombinovati sa drugim prirodnim sastojcima u pravljenju maske za kosu.

• zaštitite kosu od spoljnih uticaja

Možda ne zvuči lako na prvu, ali nije neizvodljivo da kada je god moguće izbegavate da izlažete kosu preteranoj toploti. Ovo je naročito važno kada je u pitanju učestalo feniranje ili korišenje aparata za uvijanje i ispravljanje kose. Pokušajte da kosu dodatno hidrirate nakon ovakvih tretmana, ili da ih smanjite na minimum. Takođe izaberie uređaje koji imaju zaštitu od toplote. Kada je leto nastojte da kosu zaštitite od preteranog izlaganja suncu, možete da nosite šešire, kape ili da je umotate u maramu kada ste na plaži.

Ukoliko primetite da su vam vrhovi isušeniji nego inače tretirajte ih uljem ili nekom prirodnom maskom.

Šta još možete uraditi da imate zdravu kosu?

Kada je nega kose u pitanju nikako ne smete zapostaviti i negu temena glave. To možete raditi putem masaže laganim pokretima, upravo ono zbog čega i uživamo toliko kod frizera.

Prirodna ulja su odličan dodatak masaži temena glave jer pomažu dodatnoj hidrataciji i očuvanju prirodnog sebuma temena glave. Upravo masaža u kombinaciji sa uljem može pomoći kod stimulisanja rasta nove, a samim tim i zdravije kose.

Budite izuzetno obazrivi kada je u pitanju kolorisanje vaše kose, jer farbana kosa traži intenzivniju, ponekada i stručnu negu da bi bila zdrava. Upravo iz ovog razloga izbarite frizera koji poznaje karakteristike vaše kose i koji će se pored stilizovanja, posvetiti i nezi kose.

Koliko god vas privlačili određeni trendovi, prihvatite prirodna svojstva i izgled vaše kose i nemojte po svaku cenu želeti da imate neku frizuru koja ipak nije za vas. Ali to ne znači da treba da izbegavate šišanje, jer je ono preduslov za zdravu kosu.Prirodna kozmetika Srbija

Kada god je to moguće tretirajte kosu potpuno prirodnim sastojcima, maskama na bazi ulja i namirnica koje imate u kući. Ne zaboravite da ispiranje raznim čajevima takođe blagodetno deluje na kosu i zamenjuje neke hemijske procese.

Zdrava kosa može da bude vaš modni izraz koji je iznad svakog kratkotrajnog trenda. I ne, za ovo vam nisu potrebna luksuzna pakovanja, posebni tretmani i nesvakidašnji proizvodi.

Potrebno je da se prepustite prirodnoj nezi i prihvatanju svojstava vaše kose, a rezultati će biti ubrzo vidljivi.

Mi vaš put ka zdravoj kosi podržavamo kroz prirodne proizvode od ogranskih sastojaka koje možete pronaći na našem webshopu.

 

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo