Lavić Hrabrić
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0.00 RSD
EN
story-lion

Lavić
Hrabrić

MACADAMIJA-ŠAMPON I KONDICIONER

Iako rođen sa grivom zbog koje je i dobio naziv Lavić Hrabrić, ovaj Lavić nikako nije želeo da se kupa.

Uzalud su ga mama i tata na razne načine ubeđivali da je kupanje jako važno, naročito za njegovu grivu koja ga je činila posebnim. Lavić Hrabrić nije želeo čak ni da se približi vodi, a o kupanju ni govora nije bilo. Samo bi podigao glavicu i odrečno odmahnuo u znak protesta. Mama i tata lav, popustljivi prema svom mezimčetu, na kraju bi ga uvek pustili da bude po njegovom.

Kako su dani prolazili, njegova griva je bila sve veća i bujnija, a on sve ponosniji na nju.

Jednog popodneva, kada je Lavić lenjo otvorio oči, primetio je nešto čudno na svojoj grivi.

Bio je to leptir i to najčudniji leptir koga je Lavić Hrabrić ikada video. Dok mu je telo bilo tamno i prošarano tačkicama, krila su mu bila skroz prozračna i pri svakom pokretu ostavljao je iza sebe iskričave niti. Delovalo je kao da leptir posipa nešto slično zvezdanoj prašini oko sebe.

Posmatrajući ga zadivljeno par sekundi, Lavić Hrabrić ga upita iznenađeno: „Ko si ti?”

„A ko si ti?” uzvratio je Leptir.

„Kako ko sam ja? Svi znaju ko sam ja”, začudio se Lavić i uzviknuo, „ja sam Lavić Hrabrić!”

Leptir je ravnodušno zamahnuo krilima, praveći svoje zvezdane odsjaje i dobacio: „A da li umeš da stvaraš iskre kao ja?”

„Hajde, pokušaj”, izazivao ga je Leptir.

Lavić Hrabrić je skočio i zamahnuo naglo grivom, nadajući se da će njegova griva stvoriti nešto još bolje, ali se naravno ništa nije dešavalo.

Leptirić je leteo oko Lavića govoreći mu stalno: „Hajde, hajde pokušaj opet. Hajde, još jednom i uspećeš.” Prosipao je svetlucavu prašinu sve vreme oko Lavića Hrabrića.

Lavić se svojski trudio u igri sa leptirom, pravio kolutove napred, nazad, okretao se oko sebe i skakutao za leptirom, potpuno očaran i zaveden njegovom igrom. Svakim pokretom se sve više trudio, pokušavajući da zaseni leptira. Njegova griva je letela na sve strane i činilo mu se da obasjana suncem i ona konačno stvara iskre.

Igra je trajala sve dok u jednom momentu leptirić nije naglo poleteo i sleteo na jedno drvo. Lavić, želeći da mu se pridruži, skoči najviše što može i upade pravo u reku.

Iako je u prvi mah hitro želeo da iskoči iz reke, u tome ga je sprečio odsjaj na reci sličan svetlucavoj prašini koju je leptir prosipao. Radoznalost ga je ohrabrila da zapliva, što je sa lakoćom uradio. Shvativši to, nastavio je da uživa u vodi. Toliko je uživao da je svojom grivom prskao mamu i tatu lava koji su to srećno posmatrali. Oni su mu dobacili šampon od ulja makadamije uz pomoć koga je Lavić ne samo dobio iskričavu grivu, već i stvarao neodoljive svetlucave balončiće u vodi.

Od tog dana, kupanje je postalo omiljena aktivnost Lavića Hrabrića.Zanimljivosti o lavovima:
Da li ste znali da griva kod lavova počinje da raste tek sa napunjenih 18 meseci i raste sve do njihove 5 godine? Takođe, za razliku od drugih mačaka, lavovi su odlični plivači.

pročitajte još priča

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo