Dezodorans za decu: Da li ga treba koristiti i kada početi sa upotrebom
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Dezodorans za decu: Da li ga treba koristiti i kada početi sa upotrebom

10 фебруар 2024

dezodoransi bez aluminijuma

Dezodorans za decu je još jedan u nizu kozmetičkih proizvoda koji donosi mnogo pitanja i dilema kod roditelja. Jedno od tih pitanja je svakako da li deca treba da koriste dezodorans i kada je najbolje za njih da krenu sa korišćenjem istog?

Uporedo sa tim stiže i pitanje kako da znamo da smo izabrali dobar dezodorans za decu i koliko je ovaj proizvod uopšte siguran za korišćenje?

I nekako sva ova pitanja dolaze baš u momentima kada se završava onaj bezbrižni period detinjstva za roditelje, kada je deci najvažnije bilo da se što više igraju, druže i kada je briga za njihovu higijenu bila potpuno u našim rukama.

Međutim, kako deca rastu, sazrevaju i postaju aktivnija, pitanja o higijeni i neprijatnim mirisima dolaze na red i nova su briga kojoj roditelji treba da izađu u susret.

Dezodorans za decu jeste najbolji odgovor i rešenje kada se pojave neprijatni mirisi kod dece i sva pitanja koja oni donose.

Ali hajde prvo da rešimo dilemu:

Da li deca treba da koriste dezodorans?

Dilema oko korišćenja dezodoransa za decu dolazi od činjenice da smo navikli da su dezodoransi pretežno kozmetički proizvodi namenjeni odraslima. Ako ovome dodamo i sva pitanja i nedoumice u vezi sa bezbednošću dezodoransa kao takvog, zabrinutost u vezi korišćenja ovog proizvoda je potpuno razumljiva.

Potreba za korišćenjem dezodoransa za decu može da bude odraz različitih faktora koji mogu uticati na to da se deca aktivnije znoje i samim tim osećaju neprijatne mirise.

Među njima značajnu ulogu imaju:

• Fizičke aktivnosti

Neka deca su aktivnija u odnosu na drugu, ili od ranog uzrasta upražnjavaju sportove kojima se bave učestalo. U ovim slučajevima znojenje i mirisi koji su deo znojenja mogu postati pratilac deteta koji mu se ne dopada. U ovim slučajevima dezodorans dođe ne samo kao način za održavanje higijene deteta, već i način da detetu sačuvate samopouzdanje.

• Uticaj hormona tokom puberteta

Izražene fizičke promene tokom rasta, a naročito puberteta su nešto na šta deca različito i vrlo burno reaguju. Kada tome dodamo i znojenje i neprijatne mirise, jasno je kako to može uticati na njih i krhko samopouzdanje u vezi fizičkog izgleda i tela koje se menja. Ovo je naime i pravi trenutak kada dezodorans treba da postane obavezan deo kozmetike za negu deteta, ali iznad svega dezodorans za decu i to prirodan.

• Samopouzdanje

Nekada deca vrlo rano i pre puberteta imaju želju da lepo mirišu, i to je njihov način da se osećaju lepo i samopouzdano. Dezodorans može postati dobar način da detetu vrlo jednostavno podignete samopouzdanje, a istovremeno da ga naučite da samo vodi računa o ovom aspektu lične higijene. Nekada je ovo i odraz učenja po modelu, gde deca imitiraju ljude iz svog okruženja koji su im u tom uzrastu uzori.

Ukoliko pomaže u bilo kom aspektu razvoja vašeg deteta, bilo fizičkom ili ličnom doživljaju sebe i tela, dezodoransu treba reći da.

Kada je pravo vreme za početak korišćenja dezodoransa za decu?

Razlozi zašto koristiti dezodorans za decu, daju odgovor i na pitanje kada krenuti sa korišćenjem istog.

Iako većina nas veruje da je to tek tokom puberteta, istina je da fizički razvoj, socijalni faktori i individualne karakteristike deteta igraju ključnu ulogu u određivanju optimalnog vremena za uvođenje ovog proizvoda.

dezodoransi za decu

Neka deca značajno prednjače u razvoju u odnosu na svoje vršnjake, pa samim tim se i prvi znaci znojenja i mirisa koja deci ne prijaju javljaju ranije od očekivanog. Možda su devojčice pod uticajem nege koju upražnjavaju mame sklonije da ranije prihvate određene higijenske navike, kao što je i korišćenje dezodoransa. Svakako možete da ispratite interesovanja vašeg deteta i pitanja koja vam postavlja a tiču se mirisa i korišćenja mirišljavih proizvoda.

Naravno, ne zaboravite da uvek razgovorate sa svojim detetom, da biste razumeli odakle dolazi želja za korišćenjem dezodoransa. Ukoliko je želja objektivna bilo usled fizičkih razloga ili osećaja nesigurnosti i želje da jednostavno lepo miriše, na vama je samo da nađete dezodorans koji je potpuno bezbedan i prirodan.

I zaista glavna zabrinutost u vezi korišćenja dezodoransa zapravo se tiče njegove bezbednosti i potencijalno agresivnog delovanja sastojaka na nežnu dečiju kožu.

Odmah da vam kažemo da ne treba da brinete i da sve što treba da znate jeste:

Kako izabrati dezodorans za decu

Dečija koža je još uvek nedovoljno otporna i u fazi je razvoja svoje osnovne funkcije, a to je zaštita tela od svega što ga potencijalno napada iz okruženja. Ako ovome dodamo i to da koža upija većinu proizvoda koji se na nju nanose i koji putem krvotoka dospevaju u naš organizam, jasno je da izboru dezodoransa za decu treba pristupiti oprezno.

Prva odluka pri izboru dezodoransa za decu jeste da to isključivo bude proizvod kreiran za decu, nikako dezodoransi za odrasle. Podjednako važna odluka jeste da to bude prirodan dezodorans za decu koji ne sadrži aluminijum. Naime klasični dezodoransi uobičajeno sadrže soli aluminijuma koje služe da spreče znojenje, a ujedno zatvaraju i pore i putem kože aluminijum može da dopre u organizam.

Za razliku od ovih dezodoransa, prirodan dezodorans kao što je Roll-On Probiotik dezodorans za dečake i devojčice ne sprečava znojenje, koje je prirodna funkcija tela i jako važna naročito kod dece. Ovaj dezodorans je blaga formula na bazi organskog ulja slatkog badema i kokosa sa mirisnim notama vanile i pačulija. Ne sadrži aluminijum, alkohol, sodu bikarbonu, parabene i boje.

prirodni dezodorans

Ulja koja su glavni sastojak ovog dezodoransa neguju kožu pazuha, što je kod dece izuzetno bitno. Na ovaj način ne dolazi do uobičajenih iritacija ovog dela tela, bubuljica i koža i dalje diše i ostaje nežna.

Pored toga Roll On olakšava upotrebu za decu, jer nema bojazni da kao dezodoransi koji se prskaju dođe u dodir sa ostalim delovima tela ili očima. Pakovanje je takvo da je pogodno za nošenje i na određene aktivnosti na koje dete ide.

Kada je nega tela i higijena dece u pitanju oslonite se uvek na prirodnu kozmetiku bez hemijskih i štetnih sastojaka. Dezodoransu dodajte i kupku za kosu i telo koja olakšava deci i skraćuje vreme kupanja, jer istovremeno njome tretiraju i kosu i telo. Prirodna kupka za telo na bazi semena pamuka je idealna za dečiju nežnu kožu i kosu, jer svojim sastojcima ne samo da čisti, već štiti i neguje. Savršena je za održavanje higijene nakon sportskih i drugih aktivnosti, jer je proizvod za negu tela i kose. Pakovanje je izuzetno lako za korišćenje i prilagođeno deci, a ako je potrebno mogu ga poneti sa sobom i na sport, ali i na kampove na koje idu.

Negu vaše devojčice možete upotpuniti sa svetlucavim jojoba uljem za telo, koje smo kreirali kako bi mame i njihove devojčice uživale u nezi koja njihovu kožu čini još lepšom. Pored toga što telu daje svetlucavu notu i lep ten, ulje ujedno hidrira kožu tela i štiti od sunca i spoljnih uticaja.

Baby kozmetika je kreirana da omogući deci i odraslima sigurnu i bezbrižnu negu, kakva ona i treba da bude. Naši proizvodi su tu da podrže sve faze razvoja naše dece, uključujući i onu koja donosi promene na telu u vidu mirisa koji im se ne dopadaju.

Posetite naš web shop i pronađite prirodne proizvode za vas, vašu decu i celu porodicu.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo