Spisak stvari za more za vaše bezbrižno porodično letovanje
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Spisak stvari za more za vaše bezbrižno porodično letovanje

06 јул 2023

Pakovanje za more

Spisak neophodnih stvari za more može da vam pomogne da vaše leto prođe baš onako kako ste zamišljali i bez stresa, podjednako koliko i dobar odabir destinacije za odmor.

Iako bi većina na pitanje šta poneti na more, na prvu odgovorila kupaći kostim i dobro raspoloženje, ovo možda važi kada vam je 16, ili ako ste avanturistički duh navikao na minimalizam. Za sve ostale, letovanje, a naročito za roditelje koji putuju sa decom, zna da bude veoma intenzivno, izazovno i prepuno nepredviđenih situacija. 

Za roditelje važi parola bolje spreman, nego zatečen, i zbog toga spisak stvari za more postaje redovan deo planiranja svakog letovanja. Iako je spisak tu da nam olakša, nekada odemo u drugu krajnost i preteramo sa dužinom istog. Onoliko koliko je važno da ne zaboravimo nešto, isto je važno i da ne preteramo sa količinom stvari koje nosimo.

Zato smo rešili da vam olakšamo sa spiskom onih zaista neophodnih stvari i izborom koji vam može olakšati putovanje ali i pakovanje, tako što ćete nositi ono što vam je zaista i potrebno.

Šta je neophodno da ponesete na letovanje?

Zasigurno jedan od najpraktičnijih saveta koji će vam pomoći kod organizovanja letovanja, pored spiska stvari za more, jeste to da ne ostavljajte sve za dan pred put.

Najviše problema i zaboravljenih stvari nastaje upravo kada se za put spremamo dan pre, ili isti dan kada putujemo.

Pored onih standardnih stvari, bez kojih put nije ni moguć, kao što je pasoš, putno osiguranje, avionske karte i sva ona dokumenta koja su nam neophodna, i koje je dobro proveriti i dan pre i na dan samog puta, sve ostalo je najbolje da spakujete par dana ranije. I naravno, ne zatvarajte kofer do momenta dok ne budete sigurni da je sve tu i ne budete spremni da krenete.

Ali hajde da krenemo od najvažnijih stvari, zanemarujući odeću i dodatke za plažu, jer je to individualni izbor svakoga od nas i tu saveti nisu toliko značajni.

Ono o čemu najpre treba da se pobrinete jeste:

Putna apoteka za more

Jednostavno je možemo nazvati neseser sa lekovima, nešto bez čega ne bi trebalo kretati na letovanje naročito sa bebama i decom. 

U zavisnosti od uzrasta vaše dece, ono što bi obavezno trebali poneti na more jeste toplomer, sirup za skidanje temperature, probiotik, kao i neki antiseptik, najbolje u spreju.

Ono što vam može znatno olakšati česte reakcije kod dece na previše vremena provedenog u vodi jesu kapi za uši i oči, a dobro je imati hanzaplast i nezaobilaznu kremu za ujede od raznih insekata. Kada smo kod insekata, sprej, krema ili losion protiv komaraca su obavezan deo svakog letovanja.

Deca često nisu svesna vremena provedenog na suncu što može rezultirati neželjenim opekotinama, pa je krema za opekotine kao što je jekoderm takođe dobar saveznik na letovanjima.

Ukoliko vaše dete ne podnosi duga putovanja baš najbolje, ne zaboravite da vam sredstvo protiv mučnina može znatno pomoći u tome, pa ga je dobro imati pri ruci. 

Nemojte se opterećivati i misliti da treba da ponesete celu kućnu apoteku kao putnu apoteku za more. Nabrojane stvari su vam sasvim dovoljne da reagujete na sitne nezgode i nestašluke, koji su sastavni deo ne samo letovanja, već roditeljske svakodnevnice.

Trebalo bi se sličnog principa držati i kada je pakovanje kozmetike u pitanju, ali hajde da prođemo i kroz ovaj deo spiska.

Kozmetika i lična higijena

Za neke je ovo omiljeni deo pakovanja, pored izbora kupaćih kostima i letnjih haljinica naslućujete i kome, pa pomalo znamo i da preteramo. E da vam kozmetika i lična higijena ne bi zauzimala veći deo prtljaga, naročito ako putujete avionom tu smo da olakšamo.

Sta poneti na more spisak

Obavezan deo kozmetike za more su svakako kreme za sunčanje, ukoliko idete sa decom potrudite se da to budu kreme za njih sa visokim faktorom zaštite i naravno potpuno prirodne. Nemojte se opterećivati da za sebe pravite drugačiji izbor, jer ono što je dobro za zaštitu kože vaše bebe i deteta, dobro je i za vas.

Ono što je možda još važnije, a često zaboravimo, jeste nega kože nakon izlaganja suncu, a za to vam može pomoći bademovo ulje kao što je Baby Boo organsko ulje od slatkog badema. Ovo ulje predstavlja kombinaciju ulja kamilice, jojobe, pamuka i ulja slatkog badema koji u kombinaciji štite, neguju i čuvaju prirodna svojstva kože od spoljnih uticaja. 

Losioni za telo su takođe odličan izbor za negu kože nakon svakodnevne višesatne izloženosti suncu, naročito kada su deca u pitanju. Ši Buter losion za telo vam može pomoći da ojačate barijernu ulogu kože i da smanji efekte sunčanja kao što su isušenost kože i da joj vrati hidratantnost i elastičnost. 

Dobra hidratacija i zaštita lica je neophodna i vama i detetu, ne samo na plaži već čim izađete napolje u šetnju. Prirodna krema od manuka meda je naša preporuka za sve jer manuka med se kroz razna istraživanja pokazao kao jedan od najmoćnijih sastojaka iz prirode za zaštitu i negu kože.

Nismo zaboravili ni na nezaobilazno svakodnevno kupanje nakon dana provedenog na plaži, tako da je u ovom slučaju najbolje poneti sa sobom kupku za kosu i telo, kao što je Cotton seeds kupka na bazi semena organskog pamuka.

Gel za tusiranje

Naše telo tokom leta traži i nezaobilaznu zaštitu od znojenja i neprijatnih mirisa, zbog čega je prirodni dezodorans roll on odličan izbor kako za tinejdžere tako i za vas, jer štiti kožu ne narušavajući njenu primarnu funkciju izbacivanja toksina putem znojenja.

Leti koža svakako lepše izgleda uz preplanutost i sigurni smo da vam šminkanje nije neophodno ali ako želite da izgledate drugačije, možete dodati sjaj za telo u vašu dnevnu rutinu. 

I tu imamo savršeno rešenje za vas u vidu jojoba ulje sa svetlucavim efektima, pored toga što će vašu kožu učiniti lepšom uz pomoć sjaja, dodatno će je zaštiti i hidrirati.

Pored toga što je naša kozmetika potpuno prirodna, bez štetnih sastojaka kao što su parabeni i sulfati, takođe je u veoma praktičnim pakovanjima, koji su laki za upotrebu a isto tako ne zauzimaju mnogo prostora u vašem neseseru. 

Ono što jeste naš adut na letovanju kada su deca, a naročito bebe u pitanju jeste Tamanu SOS krema koja ublažava neželjene rekacije kože u vidu osipa, svraba i crvenila koji su česta pojava usled kombinacije slane vode i sunca, naročito kod beba i dece. Tamanu krema efikasno deluje tako što umiruje nadraženu i iziritiranu kožu, vraćajući je brzo u pređašnje stanje.

Ne smete nikako zaboraviti da je neke od ovih stvari dobro imati pri ruci i tokom samog putovanja pored sitnica koje će olakšati sam put. Deca vole da slušaju priče dok putuju, bilo da su u avionu ili tokom putovanja autom, naš predlog jeste da im pročitate naše priče o životinanjama za koje smo sigurni da će im držati pažnju tokom puta.

 

Odlazak na more je pretežno odmor koji željno iščekujemo tokom cele godine, zato nam je važno da prođe kako treba i bez nepoželjnih situacija. Spisak stvari za more vam može olakšati pripreme za odmor, ali isto tako odabir prave nege na bazi prirodnih i organskih sastojaka može vama i vašoj deci doneti trajne prednosti u nezi kože.

Sam odlazak na more je na neki način povratak prirodi i kontakt sa njom, a mi vas pozivamo da to postane vaš stalan izbor, kroz odabir prirodne i organske kozmetike za celu porodicu kao što je Baby Boo kozmetika.

Ne zaboravite da svratite u naš šop i napunite vaš neseser stvarima za more.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo