Hidratacija lica: Saveti i izbor najboljih proizvoda
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Hidratacija lica: Saveti i izbor najboljih proizvoda

29 фебруар 2024

saveti za hidrataciju lica

Hidratacija lica je skoro pa obavezan deo nege svakoga od nas, počev još od puberteta kada lice postane naš fokus i nešto čemu posvećujemo najviše pažnje.

Ovo nije bez razloga, lice je najizloženije dejstvu raznih faktora okruženja, ali je takođe na udaru i naših eksperimentisanja sa negom. Ako već eksperimentišemo sa šminkom i drugim sredstvima koje nanosimo na lice, dobro je hidrataciji pristupiti na ispravan način.

Jer, način na koji danas hidriramo kožu, ona će nam na taj način vratiti u budućnosti kroz svoj izgled.

Iako deluje jednostavno, hidratacija lica je onaj deo nege koji treba da bude pažljivo i svesno sproveden ako želimo da održimo zdravlje kože lica i sačuvamo njen lep izgled i ten.

Da bismo ovo i ostvarili neophodno je znati zašto je bitno pravilno hidrirati kožu lica, koje proizvode izabrati i na koji način pristupiti hidrataciji lica.

Zašto je hidratacija lica važna za zdravlje kože

Koža lica je izuzetno sklona promenama i menjanju svojih karakteristika, jer je izložena i pod dejstvom ne samo onoga što na nju utiče iz okruženja, već je i odraz promena koje se dešavaju u našem telu još od detinjstva. Bubuljice, akne, hiperpigmentacija, sitne linije, bore, ožiljci su samo neke od promena koje se skoro po pravilu uvek javljaju prvo na licu. Otuda se pitanje važnosti zaštite kože lica ne dovodi u pitanje, a hidratacija nije ništa drugo do najznačajniji korak zaštite i očuvanja svojstava i zdravlja kože lica.

Kroz hidrataciju lica mi zapravo:

• Održavamo vlažnost kože

Koža ima svoj prirodni stepen vlažnosti koji se postiže izlučivanjem prirodnih masnoća, takozvanog sebuma kože. Pod uticajem sunca, nepravilne nege, umivanja i nedostataka određenih vitamina u telu koža gubi prirodnu vlažnost. Hidratacija lica je tu da nadomesti nedostatak vlažnosti i da očuva njenu ravnotežu i na ovaj način spreči isušivanje kože, pojavu crvenila, perutanje kože i svraba kože lica.

• Sprečavamo pojavu sitnih linija na licu i bora

Hidratacija lica održava elastičnost kože, koja je preduslov da vaša koža u što dužem periodu bude bez bora. Hidratacija kože pomaže u očuvanju tonusa kože, čineći kožu lica čvršćom i mladolikom.

• Smanjujemo mogućnost nastanka promena na koži lica

Stalna hidratacija čuva osnovne karakteristike kože i sprečava pojavu promena na njoj, kao što su akne, iritaciju kože koja često nastaje kod suve kože kao što su crvene fleke na licu i perutanje kože. Ovome svakako doprinosi i to što putem hidriranja kože mi i čistimo kožu i štitimo je od sitnih čestica prljavštine koji su glavni uzročnici začepljenja pora na koži.

• Regenerišemo kožu

Hidrirano lice se lakše regeneriše i koža brže reaguje prilikom obnavljanja i nestanka nepravilnosti koje su nastale pod dejstvom faktora koji narušavaju njen prirodan izgled. Hidratacija lica je i preduslov za korišćenje drugih tretmana i proizvoda za regeneraciju kože, a osnova je i obnove kože koja podleže prvim znacima starenja.

• Poboljšavamo teksturu kože

Jasno je da nakon nanošenja hidratantne kreme naše lice deluje sveže, zaglađeno i meko. Upravo hidratacija lica tome i doprinosi - mekšoj koži, nežnoj na dodir i sjajnoj na izgled.

• Štitimo lice od spoljnih faktora

Dobro izabran proizvod za hidrataciju štiti kožu lica koja je neprestano izložena različitim spoljnim uticajima poput sunčevih zraka, vetra i zagađenja. Hidratacija stvara zaštitni sloj na koži, čime se smanjuje štetan uticaj ovih faktora.

Ovo su više nego dovoljni razlozi da hidrataciji lici pristupimo odgovorno i na pravilan način, jer je ona više od estetike lica, već je deo zdravlja kože i očuvanja njene funkcije a to je zaštita.

Na koji način pravilno hidrirati kožu lica

Kao što smo napomenuli hidrirana koža je odraz ne samo izbora proizvoda koje stavljamo na nju, iako oni igraju značajnu ulogu, već i toga kako se odnosimo prema našem telu i šta unosimo u naš organizam. Tako hidratacija lica ima svoj odraz i kroz:

Hidrataciju tela i unošenje dovoljno vode

Skoro pa smo svi naučili da je neophodno unositi minimum 2l vode u naš organizam tokom dana. Ovo pravilo je izuzetno značajno i sa stanovišta održavanja i hidratacije kože lica. A naročito je bitno jer se na ovaj način izbacuju i toksini iz organizma koji između ostalog utiču i na izgled naše kože. hidriranje kože

Određivanje tipa kože

Koliko god da veliku pažnju posvetimo izboru proizvoda za hidrataciju, korak koji obavezno treba da napravimo pre toga jeste određivanje tipa naše kože. Jasno je da različiti tipovi kože zahtevaju različit pristup i proizvode kako bi se postigla optimalna hidratacija lica. Tako da nije svejedno da li je vaša koža masna, suva, mešovita ili normalna. I nemojte misliti da ukoliko imate određeni tip kože da hidratciju možete i da preskočite. Svaki tip kože zahteva hidrataciju samo je razlika u načinu i proizvodima koje ćete koristiti.

Čišćenje lica

Čišćenje lica je jedan od važnih koraka i preduslov je dobre hidratacije. Pre nego što nanesemo bilo koji proizvod za hidrataciju neophodno je očistiti lice od nečistoća, osloboditi pore kako bi krema doprela do kože i obavila svoju funkciju. Pilinzi i maske za kožu su takođe dobar način da pripremite kožu za hidrataciju, ali i da podstaknete cirkulaciju i obnavljanje kože.

Zaštita kože lica

Kada je god moguće dobro je zaštiti lice od uticaja sunca, naročito leti kako uz pomoć kreme sa zaštitnim faktorom, tako i fizički. Zaštitu ne treba zaboraviti ni tokom hladnih i vetrovitih dana. Ovome treba dodati i prilagođavanje rutine nege u zavisnosti od sezone i zahteva kože koje recimo zima donosi.

Pored doslednosti u primeni pravilne hidratacije lica ono je što je izuzetno bitno jeste i izbor proizvoda za hidrataciju lica.

Saveti za izbor proizvoda za hidrataciju lica

Kada su proizvodi za hidrataciju lica u pitanju krenite od određivanja vašeg tipa kože i sastojaka koji su adekvatni za negu kože sa tačno određenim karakteristikama. Kada birate određeni proizvod ne zaboravite da vi sa njim birate sastojke koje nanosite na kožu, i koji imaju različito dejstvo na našu kožu.

Upravo zbog toga primat treba dati prirodnim proizvodima bez parabena, silikona, boja, mineralnih ulja i alergena, jer ovi sastojci u kremama često dovode do iritacija i isušivanja kože.

Prirodna krema za hidrataciju lica kao što je krema za lice od manuka meda  bazirana je na prirodnim sastojcima kao što je ši buter, manuka med i ulja makadamije i jojobe. Ulja su najprirodniji način za hidrataciju kože, jer pored toga što hrane kože, ona je umiruju i štite.

Ši buter je jedan od najboljih prirodnih sastojaka za hidrataciju koji je u prirodni antioksidant. Blaga formula ove kreme idealna je za sve tipove kože, a naročito suvu kožu koja često reaguje na hemijske sastojke iz proizvoda.

krema za hidrataciju lica

Za dodatnu hidrataciju lica koja je neophodna u periodima veće izloženosti lica spoljnim uticajima, možete koristiti i prirodno ulje. Prirodno ulje je dobra osnova i za maske i piling za lice. Kao jedno od najboljih ulja za negu kože je ulje slatkog badema. Naše ulje slatkog badema koje je kombinacija više ulja našlo je višestruku upotrebu u nezi upravo jer je prirodno, nežno i odlično i za kožu sklonu ekcemima.

Pored lica ne zaboravite i na hidrataciju celog tela, gde vam može pomoći losion za telo na bazi ši butera koje se sastoji od ulja pamuka i badema, kao i ekstrakta manuka meda.

Zaključak

Vaša koža je najveći organ i njena funkcija je nezamenljiva. Otuda ne treba lutati u nezi i uvek birati njabolje za nju, a to prirodna kozmetika jeste. Baby Boo proizvodi su blagi, sa organskim sastojcima i pogodni za sve tipove kože. Na našem web shopu možete pronaći sve što vam je neophodno za hidrataciju lica, ali i tela.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo