Krema za svrab kože: prva pomoć za ublažavanje tegoba
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Krema za svrab kože: prva pomoć za ublažavanje tegoba

27 новембар 2023

krema protiv osipa kod beba

Svrab kože je neprijatan i iritirajući osećaj na površini kože koji izaziva potrebu za reakcijom, najčešće u vidu češanja. Pored toga što osećaj svraba zna biti frustrirajući i izazivati pojačanu nervozu, on je ujedno i prvi znak da nešto sa našom kožom nije u redu i da je potrebno što pre reagovati. Ovo neprijatno osećanje je iskusio svako od nas barem jednom u životu, a najverovatnije i više puta.

Krema za svrab kože je najbrži i najjednostavniji način da ublažite osećaj svraba i da smirite nadraženu i iziritiranu kožu. Međutim, da bi problem svraba rešili u potpunosti, potrebno je identifikovati uzroke njegovog nastanka, za šta će vam u nekim slučajevima biti potrebna i pomoć dermatologa.

Najčešći razlozi nastanka svraba kože

Svrab kože može da bude izazvan raznim stimulansima kojima je koža izložena spolja, ili može da bude jedan od simptoma određenih promena u našem organizmu.

Kao najčešći uzroci svraba kože javljaju se:

Suvoća kože

Karakteristike suve kože, koje se ogledaju u nedostatku vlažnosti kože, isušenosti, iritaciji i crvenilu, praćene su i svrabom kože kao skupom ovih faktora. Suva koža je jednostavno tip kože, ali može da nastane i usled izmene osnovnih karakteristika kože. U oba slučaja suva koža zahteva posebnu negu, kojom se između ostalog rešava i problem svraba kože.

Alergijske reakcije

Kao jedan od najučestalijih i prvih vidljivih simptoma alergije, javljaju se promene na koži praćene svrabom kože. Koža često reaguje i u dodiru sa prašinom, hemijskim jedinjenjima ili grinjama kada takođe dolazi do svraba. Ove reakcije se mogu javiti i bez drugih simptoma alergije, i upravo u ovim situacijama krema za svrab kože može da pomogne.

Atopijski dermatitis i ekcemi

Atopijski dermatitis predstavlja oboljenje kože, koje je praćeno iritacijom kože, promenama u vidu crvenila ili tačkica po koži i svrabom. Atopijski dermatitis ili ekcemi po koži je stanje kože koje zahteva izmenjen tretman u nezi kože, promenu ishrane, i skoro pa obavezno korišćenje isključivo prirodne kozmetike bez štetnih sastojaka.

 

atopjiski dermatitis kod beba

Hormonske promene i starenje kože

Hormonske promene kao što je trudnoća, znaju da izazovu osećaj svraba i blage iritantnosti kože. Tokom trudnoće najbolje je kožu dodatno hidrirati, kako bi se izbegle promene na koži, koje su tokom ovog perioda veoma intenzivne. Svrab prati i hormonske promene koje nisu vezane za trudnoću.

Koža počinje često da svrbi i da se učestalo peruta tokom procesa starenja, koje nije ništa drugo do umenjenje osnovne funkcije kože i njene zaštitne uloge. Zrela koža usled toga iziskuje drugačiju negu, koja između ostalog smanjuje i svrab.

Uticaj spoljnih faktora

Naša koža je svakodnevno izložena uticaju vazduha, vode i svih onih čestica koje se nalaze u njima. Takođe vremenske promene su te koje ostavljaju tragove na našoj koži, na koje ne možemo uvek da utičemo. Kao spoj različitih faktora i uticaja kojima smo izloženi koža reaguje, i jedan od načina na koji nam koža šalje signal da joj nešto ne prija jeste i svrab.

Uticaju spoljnih faktora možemo dodati i sve ono što koristimo počev od hrane, preko odeće pa sve do deterdženata i sredstava za održavanje higijene doma i garderobe. Kao jedan od okidača za pojavu svraba kože može da bude i stres.

Kozmetički proizvodi

Sastojci kozmetičkih proizvoda kao što su parabeni i sulfati često izazivaju reakcije kože u vidu svraba. Sulfati su deo šampona i dosta kozmetičkih proizvoda koji se koriste za čišćenje lica i tela, jer su glavni uzročnici stvaranja pene u ovim proizvodima. Međutim sulfati su isto tako glavni krivac za isušivanje kože, a isušena koža je vrlo često i koža koja svrbi.

Ukoliko želite da izbegnete sastojke u kozmetici koji mogu negativno da utiču na kožu, koristite prirodnu kozmetiku bez štetnih sastojaka kakva je Baby Boo kozmetika.

Bez obzira šta izaziva svrab kože, neophodno je brzo reagovati kako ne bismo pogoršali stanje i potencijalno izazvali oštećenje kože.

Kako ublažiti svrab kože

Ključni odgovor na svrab kože jeste ispravna nega i odnos prema koži, čiju ulogu i zaštitnu funkciju našeg organizma često zanemarujemo.

Kada se svrab tek pojavi krema za svrab kože može da pomogne u ublažavanju osećaja svraba i smirivanju kože.

Izaberite kremu sa prirodnim sastojcima, jer iza svraba najčešće stoji stanje kože koje može da se pogorša određenim sastojcima koje uobičajeno poseduju konvencionalni kozmetički proizvodi.

Baby Boo prirodna krema za problematičnu kožu na bazi tamanu ulja je upravo kreirana kao brzi odgovor na iritacije, promene na koži i svrab. Tamanu ulje poseduje antibakterijska i antivirusna svojstva, zbog čega smiruje nadraženu kožu, zajedno sa uljem kamilice koje je takođe sastojak ove kreme.

 

prirodna krema

Pored toga što umiruje, ova krema stvara i zaštitni sloj, štiteći kožu od spoljnih uticaja, što je izuzetno važno za već nadraženu kožu. Pored tamanu ulja, ulje jojobe koje je sastojak ove kreme ublažava crvenilo kože, dok je ši buter dodatno hidrira i vraća joj mekoću i prvobitno stanje.

Pored korišćenja kreme za svrab kože, promena celokupne kozmetike i sredstava za negu je takođe nešto što se preporučuje. U ovom slučaju primat se daje blagim sredstvima za negu i prirodnoj kozmetici. Prirodna kozmetika ne sadrži sulfate, boje, parabene, ftalate, formaldehide, silikone, mineralna ulja i alergene. Kao takva prirodna kozmetika sa organskim sastojcima ni na koji način neće izirititrati vašu kožu i dovesti do potencijalnog svraba.

Dodatna hidriranost kože je neophodna, naročito kod suve kože i vašoj nezi možete dodati ulja, kao što je ulje slatkog badema i losion za telo, čime ćete osigurati da vaša koža ne pati od isušenosti koja je preduslov pojave svraba.

Pored kozmetike, potrudite se i da izbacite iz upotrebe i agresivna sredstva za čišćenje naročito za pranje odeće. Kada je odeća u pitanju preporuka je da birate prirodne materijale kao što je pamuk.

Prilikom kupanja izbegavajte pretoplu vodu, jer je poznato da takva voda isušuje i oštećuje kožu. Takođe izbegavajte da trljate kožu koja svrbi sa grubim peškirima, i koliko god da vam u tim trenucima prijalo češanje, nemojte ga praktikovati.

Svakako da ukoliko je svrab tu i nakon primene svih saveta i praćen je i drugim simptomima, najbolje je da se obratite lekaru.

Prvi korak ka rešenju ovog neprijatnog i iritantnog problema, može da bude krema za svrab kože i promena kozmetike a tu vam mi možemo pomoći. Sve što vam je potrebno za prirodnu i sigurnu negu možete pronaći u našoj online prodavnici.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo