Organska kozmetika: Zašto i kako pravi razliku u nezi kože
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Organska kozmetika: Zašto i kako pravi razliku u nezi kože

04 јул 2024

Organska kozmetika postaje nezaobilazan izbor za sve one koji žele vrhunsku negu, koja ne samo da čuva svojstva kože već ujedno brine i o zdravlju, stvarajući neophodan sklad između lepote i zdravlja.

Kozmetička industrija odavno donosi toliko širok spektar proizvoda za negu, koji sve do jednoga nude magična rešenja za našu kožu. U moru proizvoda često postavljamo sebi pitanja kako napraviti racionalan izbor i izabrati najbolje za svoju kožu?

Ovo pitanje je potpuno opravdano, jer svi kroz izbor kozmetike želimo da našoj koži obezbedimo optimalnu negu i očuvamo njenu lepotu i zdravlje.

Iako je organska kozmetika poznata upravo po činjenici da je napravljena od najboljih i najsigurnijih sastojaka, često i nju prate pitanja šta je to izdvaja od konvencionalne kozmetike i zašto baš nju izabrati?

Mi smo tu da vam damo odgovor na sva ova pitanja i nedoumice.

Osnovne karakteristike organske kozmetika

Primarna karakteristika organske kozmetike jeste da je ona napravljena od sastojaka organskog porekla, tačnije od sastojaka za čije ugajanje nisu korišćeni pesticidi, hebricidi i druga sintetička jedinjenja. Prirodna organska kozmetika se bazira na sastojcima kao što su ekstrakti biljaka, prirodna ulja, biljni maslac, med i drugi prirodni sastojci.

Pored toga što se sastojci koji se koriste za organsku kozmetiku uzgajaju pod kontrolisanim uslovima, njihova prerada se zasniva na takozvanoj čistoj tehnologiji koja ne dozvoljava kontaminaciju ovih sastojaka drugim hemijskim supstancama.

Proizvodi organske kozmetike ne sadrže hemijska jedinjenja kao što su parabeni, sulfati, ftalati, veštačke boje i mirisi, kao i ostale štetne sastojke koji mogu iritirati kožu ili imati negativan uticaj na zdravlje. Upravo ovakvi su i Baby Boo prirodni proizvodi od organskih sastojaka.

Organsku kozmetiku karakteriše i obavezna sertifikacija zbog strogo kontrolisanih uslova proizvodnje sastojaka i samog procesa obrade istih. Ovo je ujedno i način da budete sigurni da su proizvodi koje ste izabrali organski na osnovu oznaka koje imaju na sebi. Baby Boo proizvodi su sertifikovani po EU standardima i nose oznaku organic i natural.

Ono što je jako bitna karakteristika organske kozmetike jeste blaga i nežna formula koja je prikladna za osetljivu kožu, ali i za rešavanje određenih problema sa kožom. Korišćenje organskih proizvoda daje vam sigurnost da vaša koža neće imati neželjene reakcije na sastojke ili alergiju, izuzev ako niste alergični na određenu biljku.

Prednosti korišćenja organske kozmetike

organska kozmetika za bebe

Primarna funkcija naše kože jeste da nas zaštiti od svih spoljnih uticaja. Ukoliko joj je narušena ravnoteža i struktura, ova funkcija kože je dovedena u pitanje. Takođe naša koža ima sposobnost upijanja proizvoda i svega što se nanese na nju. Neretko sastojci proizvoda koje nanosimo na kožu dospevaju u naš krvotok i na ovaj način može nam biti ugroženo zdravlje.

Kada je reč o organskoj kozmetici njeni blagi i prirodni sastojci ni na koji način ne mogu ugroziti ni zdravlje kože, a ni opšte zdravlje. Svi organski proizvodi su formulisani tako da prirodnim sastojcima podržavaju karakteristike kože, čuvajući njena primarna svojstva i  ravnotežu kože.

• Bolja apsorbcija sastojaka. Organska kozmetika često sadrži visok nivo hranljivih sastojaka iz prirodnih izvora poput biljnih ekstrakata, vitamina i antioksidanasa. Budući da su ovi sastojci sličniji prirodnim elementima prisutnim u koži, oni se lakše apsorbuju i bolje iskorišćavaju, pružajući koži podršku za očuvanje zdravog izgleda. Ova bolja apsorpcija hranjivih sastojaka može rezultirati vidljivim poboljšanjem stanja kože i postizanjem dugotrajnih rezultata.

• Smanjen rizik od alergijskih reakcija. Konvencionalna kozmetika često koristi sastojke kao što su parabeni, sulfati, ftalati, veštačke boje i mirisi. Većina ovih sastojaka izaziva alergijske reakcije kože u vidu osipa, crvenila i promena površinskog izgleda kože. Organska kozmetika nežno neguje kožu svojim sastojcima i otuda je izbor ljudi sa osetljivom kožom ali isto tako i trudnica, budućih mama i roditelja koji žele sigurnu negu za svoju decu.

Baby Boo kozmetika je upravo nastala iz želje da deci, ali i odraslima pruži kvalitetnu negu bez kompromisa sa sastojcima. Svi naši proizvodi su bez sulfata, boja, parabena, ftalata, formaldehida, silikona, mineralnih ulja i alergena.

najbolja organska kozmetika

Koje organske proizvode izabrati i zašto

Kada je reč o kozmetičkim proizvodima koje svakodnevno koristimo više je nego mnogo razloga zašto ih zameniti organskim proizvodima. Za početak organski šampon za kosu pored toga što ne sadrži sulfate, o čijem uticaju na naš organizam postoje oprečna mišljenja, sprečava da se naruše svojstva temena glave. Svakako ako želite da očuvate zdravlje i lepotu vaše kose možete da isprobate prirodni šampon kao što je Makadamija Baby Boo šampon baziran na organskom ulju makadamije najpoznatijem prirodnom sastojku za negu kose. Ova nežna formula pomaže raščešljavanju kose, čineći je mekom i svilenkastom. Pored ulja makadamije ovaj šampon sadrži i ulje jojobe, kamilice i manuka med. Pored toga što neguje kosu, ovaj šampon sprečava iritaciju temena glave i umiruje već nastale promene.

Još jedan on najčešće korišćenih proizvoda jeste i krema za lice. O važnosti izgleda kože lica je suvišno govoriti, ali upravo zbog ovoga ne treba mnogo eksperimentisati sa time čime je negujemo. Prirodna krema za lice od manuka meda sadrži pažljivo kombinovane organske sastojke sa visokim sadržajem esencijalnih, omega masnih kiselina i nutrijenata koji neguju i štite kožu lica. Nežna formula i sastojci kao što su ulje jojobe, ulje makadamije, manuka med i ši buter čine je sigurnom u nezi kako kože beba i dece, tako i kože odraslih.

Kada je telo u pitanju ono takođe zaslužuje, a u nekim slučajevima i zahteva negu koja dodatno hidrira i štiti. Za organsku negu tela možete se osloniti na ulje od slatkog badema, koje je kombinacija prirodnih ulja kamilice, badema, jojobe i ulja semena pamuka. Pored toga što hidriraju kožu, ova ulja je umiruju i neguju, stvarajući zaštitni sloj koji štiti kožu od spoljnih uticaja. Ukoliko želite laganiju formulu koja se brzo upija a podjednako donosi koristi koži, možete se osloniti na losion za telo na bazi ši butera. Ši buter je odavno poznat kao sastojak koji obnavlja i štiti kožu dok je ujedno i hidrira. Ova blaga formula je pogodna za sve tipove kože.

Organska kozmetika nije samo trend, već i odraz razumevanja i svesti o značaju ispravne nege koja je bazirana na sastojcima koji neguju i štite našu kožu u skladu sa njenim karakteristikama. Organska kozmetika je isto tako i korak više od nege, jer podržava proizvodnju koja je najčistija i koja doprinosi očuvanju prirode i zaštiti životne sredine.

Upravo vođeni ovim principima da je u osnovi nege briga o nama i onima koji su nam najznačajniji, razvili smo Baby Boo proizvode. Na vama je samo da donesete odluku da je vaša nega vaš izbor i da taj izbor bude organska kozmetika.

Za sve organske proizvode koji su vam neophodni za negu pogledajte naš online shop.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo