Prirodni dezodoransi: Da li su stvarno efikasni protiv znojenja?
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Prirodni dezodoransi: Da li su stvarno efikasni protiv znojenja?

29 септембар 2024

dezodorans bez aluminijuma

Prirodni dezodoransi postaju sve popularniji kao svesni izbor za one koji žele da svoju negu podignu na viši nivo i da ona bude potpuno u skladu sa karakteristikama tela i orijentisana na očuvanje zdravlja.

Ideja prelaska na prirodne dezodoranse često je motivisana željom da se izbegnu potencijalno štetni sastojci kao što su aluminijum i parabeni, koji se nalaze u većini komercijalnih antiperspiranata.

Ali, prilikom odluke o prelasku na njih, postavlja se ključno pitanje: Da li su prirodni dezodoransi zaista efikasni u borbi protiv znojenja i neprijatnih mirisa?

Odgovor na ovo pitanje pre svega leži u razumevanju prirodnih dezodoransa i njihove primarne razlike u odnosu na konvencionalne dezodoranse.

Šta su prirodni dezodoransi

Prirodni dezodoransi su proizvodi namenjeni održavanju svežine i sprečavanju neprijatnih mirisa regije pazuha koji su izazvani prirodnim procesom znojenja, a koji su napravljeni od prirodnih sastojaka i ne sadrže hemijska jedinjenja.

Za razliku od klasičnih antiperspiranata koji blokiraju znojne žlezde kako bi sprečili znojenje, prirodni dezodoransi ne zaustavljaju proces znojenja, već se fokusiraju na neutralisanje neprijatnih mirisa i održavanje svežine tokom dana.

Primarna karakteristika prirodnih dezodoransa jeste da oni ne sadrže aluminijum, koji može putem tela da se prenosi u organizam i u njemu tokom vremena nataloži. Njihova osnovna baza se sastoji od prirodnih sastojaka kao što su prirodna ulja, ši buter ili eterično ulje kao dodatak mirisnoj formuli. Neki prirodni dezodoransi su bazirani na sodi bikarboni i pčelinjem vosku, ali postoje i prirodni dezodoransi koji ne sadrže ni sodu bikarbonu kao što je Baby Boo Roll-On dezodorans Probiotik.

dezodorans za decu

Roll-On dezodorans je 100% prirodan i organski proizvod na bazi organskog ulja slatkog badema i kokosa sa mirisnim notama vanile i pačulija. Ovaj dezodorans ne sadrži aluminijum, sodu bikarbonu, alkohol, boje i parabene. Nežna formula pogodna je kako za decu, tako i za odrasle. Probiotik koji je glavni sastojak ovog dezodoransa deluje na suzbijanje razvoja bakterija koji su zapravo glavni uzročnici neprijatnih mirisa zbog kojih i koristimo dezodoranse.

Kako prirodni dezodoransi funkcionišu?

Prirodni dezodoransi funkcionišu na način koji se razlikuje od konvencionalnih dezodoransa. Klasični dezodorasni uz pomoć aluminijuma sprečavaju širenje mirisa tako što začepljavaju pore i na taj način znoj ne izlazi na površinu. Oni pretežno deluju na bazi kontrole i smanjenja znojenja. Uzimajući u obzir da je znojenje prirodan proces, ovo nije najbolji način borbe protiv neželjenih mirisa koji ga prate.

Prirodni dezodoransi ne sprečavaju znojenje već ga podržavaju i svojim sastojcima nastoje da neutrališu neprijatne mirise i održe svežinu.

Znoj sam po sebi nema jak miris, već se on pojavljuje kada bakterije na koži razgrađuju znoj. Prirodni dezodoransi često sadrže antibakterijske sastojke kao što su probiotik, kokosovo ulje, čajevac ili eterična ulja, koji pomažu u smanjenju rasta bakterija i, samim tim, neprijatnih mirisa.

Umesto sintetičkih mirisa, prirodni dezodoransi se oslanjaju na eterična ulja koja ne samo da pružaju prijatan miris, već i poseduju dodatna antibakterijska svojstva. Ova ulja mogu pružiti dugotrajan osećaj svežine tokom dana.

roll-on dezodorans

Baby Boo Roll on dezodorans dolazi u dva primarna mirisa a to su vanila i pačulij pa ih tako mogu koristiti kako dečaci i devojčice tako i vi dragi roditelji.

Prirodni dezodoransi rade u skladu s telom, omogućavajući mu da prirodno reguliše proces znojenja, dok istovremeno pomažu u održavanju svežine. Ova kombinacija prirodnih sastojaka pruža zaštitu od neprijatnih mirisa, a pritom je nežna prema koži, što ih čini idealnim izborom za sve koji žele zdraviju i prirodniju alternativu.

Kako odabrati prirodni dezodorans

Pronalazak idealnog prirodnog dezodoransa može biti izazov, s obzirom na raznovrsnost proizvoda na tržištu. Pravi izbor zavisi od vašeg tipa kože, nivoa aktivnosti i ličnih preferencija.

Ako imate osetljivu kožu, birajte dezodoranse bez sode bikarbone, koja može izazvati iritacije kod nekih ljudi. Umesto toga, potražite proizvode sa blagim sastojcima poput bademovog ulja koje štiti osetljivu kožu, hidrira je dodatno i smanjuje iritacije koje ovaj deo tela često može da ima.

Ako ste često fizički aktivni, birajte dezodoranse koji kombinuju moćne antibakterijske i upijajuće sastojke. Sastojci poput kokosovog ulja, i eteričnih ulja čajevca ili pačulija pomažu u neutralisanju bakterija i mirisa tokom celog dana. U zavisnosti od vaše aktivnosti biraćete i između dezodoransa u stiku ili sa raspršivačem, ili ipak preferirate dezodorans u vidu kreme. Roll-On dezodorans može da bude odličan izbor za sve koji vode aktivan život, ispunjen obavezama jer je jednostavan za korišćenje i pritom je uvek u pakovanju koje može da se ponese sa sobom jer ne zahteva previše prostora.

Prilikom kupovine obavezno obratite pažnju i na etikete gde su jasno izlistani sastojci, naročito ako ste alergični ili skloni iritacijama na ovom delu tela. Ukoliko želite da budete sigurni u vaš izbor možete se osloniti i na oznaku organic koja osigurava da su svi sastojci dezodoransa organski.

Odabir pravog prirodnog dezodoransa može zahtevati malo eksperimentisanja, ali uzimajući u obzir svoj tip kože, nivo aktivnosti, i sastojke, možete pronaći proizvod koji će vam pružiti svežinu i zaštitu koju želite, bez kompromisa po zdravlje ali i okolinu.

Ukoliko želite da skratite maksimalno vašu potragu za prirodnim dezodoransom, možete se osloniti na Baby Boo prirodni dezodorans koji sadrži blage ali efikasne sastojke u neutralisanju neprijatnih mirisa. Svi Baby Boo proizvodi, uključujući i dezodorans su 100% prirodni i organski i kao takvi idealni su za sve koji daju primat zdravlju kroz negu.

Prirodni dezodorans kao i druge prirodne proizvode za negu tela i kože možete pronaći na našem web shopu.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo