Bademovo ulje za lice: Najbolji izbor za blistavu i zdravu kožu lica
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Bademovo ulje za lice: Najbolji izbor za blistavu i zdravu kožu lica

04 август 2024

bademovo ulje

Bademovo ulje za lice je odavno dobilo status nezaobilaznog proizvoda u nezi kože lica zahvaljujući brojnim pozitivnim efektima koje donosi, kao što su održavanje zdravog, mladolikog i blistavog izgleda lica.

Verovatno je većina nas dolazila u dodir sa bademovim uljem u nezi lica kroz proizvode koje koristimo. Zbog svoje blage teksture i hranljivih prirodnih sastojaka bademovo ulje je čest sastojak krema, losiona i drugih proizvoda za lice.

Pored toga što se koristi kao sastojak drugih proizvoda, bademovo ulje za lice se koristi i u vidu ulja za negu kože lica. Većina nas prilikom odluke o korišćenju ulja za negu lica ima dosta pitanja i dilema, koje se najbolje rešavaju tako što saznate šta to sve bademovo ulje može da donese vašoj koži.

Šta je bademovo ulje i zašto je nezaobilazno u nezi kože

Bademovo ulje je prirodan proizvod koji se dobija ekstrakcijom iz semena slatkog badema. Ovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima, što ga čini izuzetno hranljivim za kožu.

Glavni vitamini koje možete pronaći u bademovom ulju jesu vitamin E, moćan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i UV zračenjem. Zatim tu je vitamin A koji pomaže u održavanju zdravlja kože i podržava regeneraciju ćelija. Pored vitamina tu su i oleinska i linolna kiselina koje pružaju duboku hidrataciju i negu kože, i mineral cink koji pomaže u borbi protiv akni.

Ono što je neophodno znati jeste da se u nezi kože pretežno koristi ulje slatkog badema koje je svetložute boje, laganog mirisa i slatkastog ukusa. To su isti bademi koje koristimo u ishrani jer su vrlo hranljivi i bogati proteinima i masnim kiselinama. Za razliku od ulja slatkog badema postoji i ulje koje se dobija iz takozvanog gorkog badema i ovo ulje sadrži amigdalin, koji može biti toksičan kada se razgradi u telu i stvori cijanovodoničnu kiselinu. Ulje gorkog badema se koristi u aromaterapiji i proizvodnji parfema zbog svog jakog, gorkog mirisa. U nekim slučajevima, ulje gorkog badema se koristi u terapeutske svrhe, ali se ne konzumira ili koristi u nezi kože bez dodatne obrade.

Prednosti bademovog ulja za lice

Činjenicu da je bademovo ulje za lice postalo nezaobilazno u nezi kože duguje prevashodno prednostima koje donosi koži lica a to su:

Hidratacija i obnavljanje kože lica

Bademovo ulje prodire duboko u kožu, pružajući joj dugotrajnu hidrataciju i poboljšavajući njenu elastičnost. Ovo ulje je posebno korisno za suvu i dehidriranu kožu.

Sprečava starenje kože lica

Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, bademovo ulje pomaže u smanjenju vidljivosti finih linija i bora. Antioksidansi prisutni u ulju štite kožu od preranog starenja.

organsko bademovo ulje za lice

Umirujuće dejstvo

Bademovo ulje je poznato po svojoj sposobnosti da smiri iritacije i upale na koži, što ga čini idealnim za osetljivu i problematičnu kožu. Pomaže u smirivanju ekcema, psorijaze i drugih neželjenih stanja kože. Upravo zbog ovih karakteristika bademovo ulje je i sastojak naše Tamanu kreme za problematičnu kožu koja daje odlične rezultate kod smanjenja iritacije kože, ali i ekcema i drugih kožnih promena.

Ujednačavanje tena

Redovnom upotrebom, bademovo ulje može pomoći u smanjenju hiperpigmentacije, tamnih mrlja i ožiljaka, ostavljajući kožu ujednačenom i blistavom.

Jasno je da je bademovo ulje nezaobilazno u nezi kože zbog svoje univerzalnosti primene i rezultata koje donosi. Njegova blaga, ali moćna formula čini ga prikladnim za sve tipove kože, uključujući i najosetljiviju. Bez obzira na to da li se koristi kao sredstvo za čišćenje, hidratantna krema ili tretman za specifične probleme kože, bademovo ulje nudi sveobuhvatnu negu. Njegova sposobnost da nahrani, zaštiti i regeneriše kožu čini ga neophodnim saveznikom u postizanju i održavanju zdrave, blistave kože. 

Da biste postigli najbolje rezultate potrebno je da znate i kako koristiti bademovo ulje za lice u nezi.

Kako koristititi bademovo ulje za lice

Bademovo ulje je izuzetno svestran proizvod koji se može koristiti na različite načine kako bi se poboljšalo zdravlje i izgled kože lica.

Ukoliko i vi želite da uključite bademovo ulje za lice u dnevnu rutinu nege kože lica možete to na sledeći način:

Čišćenje lica. Bademovo ulje je odličan način da efikasno uklonite sve nečistoće sa vašeg lica a da ga istovremeno negujete. Dovoljno je da na tufere nanesete nekoliko kapi bademovog ulja i nežnim kružnim pokretima očistite vaše lice. Na ovaj način možete da uklonite i šminku ili njene ostatke sa lica. Nakon postupka čišćenja uljem, isperite lice toplom vodom i osušite peškirom.

Za hidrataciju kože lica. Bademovo ulje je izuzetno hidratantno i može se koristiti kako za noćnu, tako i u okviru dnevne rutine nege lica. Nakon čišćenja lica, nanesite nekoliko kapi bademovog ulja na dlanove i nežno utrljajte u kožu lica i vrata, što može pomoći u regeneraciji kože tokom noći.

Ako imate veoma suvu kožu, možete koristiti bademovo ulje ispod vaše dnevne kreme ili kreme za sunčanje kako biste obezbedili dodatnu hidrataciju.

Piling i maske za lice. Bademovo ulje je skoro pa nazaobilazan sastojak maski za lice koje pravimo kod kuće. Nekada možete da napravite i jednostavne maske za piling tako što ćete bademovom ulju dodati šećer ili mlevenu kafu. Lagano masirajte kožu ovom smesom kako biste uklonili mrtve ćelije i osvežili ten.

Smanjenje ožiljaka i hiperpigmentacije. Redovno nanošenje bademovog ulja na ožiljke i tamne mrlje može pomoći u smanjenju njihove vidljivosti zahvaljujući regenerativnim svojstvima vitamina E i masnih kiselina.

Kako izabrati pravo bademovo ulje za lice

Prilikom odabira šta koristimo u nezi kože naročito kada je lice u pitanju nastojimo da izaberemo najkvalitetnije proizvode. Tako i izbor pravog bademovog ulja za lice može napraviti veliku razliku u rezultatima koje ćete postići. Najbolje je da se oslonite na prirodno ulje sa organskim sastojcima, jer ćete jedino tako biti sigurni da koristite bademovo ulje kome su očuvana sva svojstva i benefiti zbog kojih se i koristi u nezi.  Organski sastojci daju vam sigurnost da badem koji se koristi u ulju, kao i drugi sastojci nisu dolazili u dodir sa pesticidima i drugim hemijskim jedinjenjima koji se mogu zadržati i u ulju. Takođe oznaka o sertifikaciji može vam pomoći u odabiru i zagarantovati da je bademovo ulje organskog porekla sa sastojcima koji su potpuno prirodni.

prirodno bademovo ulje

Sve ove karakteristike ispunjava Baby Boo bademovo ulje, koje je namenjeno nezi kože tela, ali i lica. Ovo ulje na bazi slatkog badema je zapravo kombinacija više ulja koja su kompatibilna i koja u kombinaciji daju najbolju moguću formulu za očuvanje karakterisika kože. Pored bademovog ulja kao glavnog sastojka koji hidrira kožu, čuva elastičnost kože i neguje je, tu su ulje semena pamuka koje sprečava nastanak promena na koži, a ulje jojobe koje je najsličnije prirodnom sebumu, čuva prirodne karakteristike kože. Ulje kamilice umiruje nadraženu i iritiranu kožu, jačajući njenu odbrambenu funkciju.

Baby Boo bademovo ulje je bez parabena, boja, silikona, mineralnih ulja (parafinskih) i alergena pa ste samim tim sigurni da ste koži lica dali negu bez hemikalija. Ovaj prirodan i organski proizvod je zbog kombinacije ulja pogodan za sve tipove kože, a naročite korisnosti donosi koži koja je suva i sklona ekcemima.

Ne zaboravite da pored prirodnog bademovog ulja za lice i drugi proizvodi koje koristite u nezi lica budu prirodni naročito krema za lice koju svakodnevno nanosite. U te svrhe možete iskoristiti Manuka kremu za lice koja sadrži sastojke sa visokim sadržajem esencijalnih, omega masnih kiselina i nutrijenata koji pružaju jaku zaštitu od negativnih uticaja iz okruženja, i sprečavaju neželjene promene na koži.

Ukoliko želite da vašem licu priuštite najbolju prirodnu negu, očuvate zdrav izgled, blistav ten i prirodna svojstva kože, oslonite se na prirodnu kozmetiku.

Sve što vam je potrebno za negu lica i tela, uključujući i bademovo ulje možete pronaći na našem web shopu.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo