Koalica Fejsic
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0.00 RSD
EN
Koalica Fejsić

Koalica Fejsić

Iako na prvi pogled ista kao i druge, Koala Fejsić se ipak razlikovala od ostalih koala. Njeno lice je bilo vrlo često crveno, toliko da je to teško moglo proći neprimećeno.

Drugim koalama je ta njena neobičnost bila simpatična, čak i zanimljiva, jer se u svetu koala retko dešavalo nešto interesantno. Međutim, kako je odrastala, Koali Fejsić je njena jedinstvenost sve više smetala.

„Kako da se družim sa ostalim koalama, svi će pomisliti da sam strašno stidljiva i da se zbog toga crvenim u licu“, jadikovala je vrlo često Koala.

Pomislila je da možda jede pogrešan eukaliptus, pa je terala i ostale da ga probaju. Ipak, njima se nije dešavalo ništa, već je i dalje samo Koala Fejsić imala crvene obraze.

Pokušavala je na sve načine da spreči crvenilo svojih obraza. Penjala se na drveće vrlo često i grlila ga dosta duže i snažnije od ostalih koala kako bi se rashladila i rešila se crvenila. Međutim, to joj je pomagalo samo na kratko, jer bi se crvenilo ubrzo vratilo. Jedino što je uspela jeste da razvije najbolje umeće penjanja među koalama.

Jednog dana desilo se nešto čudno. Kada je Koala Fejsić zagrlila jedno drvo, umazala se u nešto čudno. Uzalud je pokušavala da uljanu smesu skine sa lica. Bilo je to ulje tamanua, koje se nekim čudom tu našlo. Kada ga je konačno skinula sa umazanog obraza, primetila je da crvenila na tom obrazu više nema.

Iznenađena, vrisnula je od sreće i skrenula pažnju ostalih koala na sebe. Ispričala im je šta joj se desilo, ni ne shvatajući zapravo šta je tamanu ulje i kako se do njega dolazi.

Druge, iskusnije koale su znale o čemu se radi i, složne kakve jesu, brzo su se organizovale i došle do ulja za Koalu Fejsić. Ne samo to, već su joj napravile i posebnu kremu sa kojom je Koala mazala lice sve dok crvenilo nije u potpunosti nestalo.

Ponosno je danima šetala svoje novo lice i pokazivala svima da je ista kao oni. Iskoristila je svoje umeće penjanja kako bi se zahvalila ostalim koalama. Penjala se na najviše vrhove drveća i donosila im najlepše listove eukaliptusa koje su ikada probali.

Uvek je imala svoju posebnu kremu pored sebe i rado je mazala na lice. Čuvala ju je za slučaj da se još neka koala nađe u sličnom problemu.

Iako više nije bila posebna zbog crvenila svog lica, postala je jedinstvena po novoj veštini koju je stekla i shvatila da različitost može da bude i dobra.Zanimljivosti o koalama

Koale imaju jednu sličnost sa ljudima. Naime, jedine imaju otiske prstiju poput ljudi, a smatra se da je ta osobina razvijena upravo zbog potrebe da se penju na drveće u potrazi za hranom. Usled usporenog metabolizma i lišća eukaliptusa koje se teško vari, koale spavaju i do 20 h dnevno.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo