Zirafa Vratic
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0.00 RSD
EN
Žirafa Vratić

Žirafa Vratić

Dok su se druge životinje pretežno dosađivale u zoološkom vrtu, foke su svoje dane ispunjavale igrajući se loptom.

Međutim, neretko se dešavalo da u igri mimo svoje volje učestvuje i Žirafa, tako što bi je lopta obično udarila u glavu ili vrat.

Prvi put kada je lopta slučajno doletela do njene glave, Žirafa ju je zadržala za sebe, prvo jer je želela da kazni foke, a drugo jer je i sama pokušavala da izvede te zabavne pokrete loptom.

Ipak, Žirafa nikako nije uspevala da izađe na kraj sa tom zabavnom loptom. Njen vrat je uvek nespretno dovodio do toga da lopta prebrzo završi na travi.

Pomalo razočarano, pomislila je kako bi volela da nije tako dugovrata, već poput ostalih životinja. Vratila je fokama loptu i nastavila da uživa u posmatranju igre.

Izgleda da nije samo Žirafa učestvovala u ovoj igri protiv svoje volje.

Tokom poslednje igre u nizu, lopta je odletela i udarila lava pravo u glavu.

Lav nije bio popustljiv kao Žirafa. Zadržao je loptu bez namere da je vrati i ne samo to, već je ponosan i ljut sve vreme držao loptu pred sobom. Spavao je sa šapom na lopti.

U zoološkom vrtu je zavladala beskrajna dosada koja je kod foka i Žirafe prelazila u tugu zbog nedostatka igre.

Svi su želeli da se stvari vrate na staro, ali se niko nije usuđivao da se suprotstavi lavu.

Niko osim Žirafe, koja je rešila da vrati zabavu u zoološki vrt.

Tiho je sačekala da lav zaspi svojim lavovskim snom, nakon jela. Znala je da mu tada šapa u snu spada sa lopte. Dala je znak ostalim prisutnim životinjama da se primire i prebacila svoj dugi vrat u kavez kod lava. Ustima je uhvatila loptu, međutim, kada je krenula da diže glavu, lopta joj je iskliznula i pala pored lava.

Lav se na sreću samo promeškoljio i nastavio da spava.

Žirafa je pokušala još jednom. Ovaj put je loptu zgrabila jače i uspela je, prebacila ju je kod sebe, a zatim je vratila fokama.

Svi su se radovali.

„Kako ti imaš tako dugačak vrat?“ pitale su je sada druge životinje radoznalo. Činilo se da bi sada svi želeli da su poput Žirafe.

“Kako? O, pa to je vrlo jednostavno, svakodnevno ga mažem posebnim uljem od badema, mogu ga i vama pozajmiti ako želite”, odgovorila im je Žirafa razdragano.

Neke životinje su se zamislile na trenutak i pomislile da bi zaista mogle da probaju to ulje, ali su ubrzo shvatile da ne znaju šta bi radile sa tolikim vratom.

Žirafa je shvatila da nema potrebe želeti da budeš kao drugi, jer je svako od nas poseban baš onakav kakav jeste.Zanimljivosti o žirafama:
Žirafe spavaju jako malo, u proseku oko 2h dnevno. Iako prepoznatljive po svom vratu koji može da dosegne i do 2 m, istina je da imaju i jedan od najdužih repova među sisarima, sa dužinom do 2,4 m.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo