Zeka Belic
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0.00 RSD
EN
Zeka Belić

Zeka Belić

Devojčica je za rođendan dobila belog Zeca kakvog je oduvek želela. Onog koji svojom belinom podseća na pahulje i sneg koje je obožavala.

Kako se ubrzo blago razbolela, doktor joj je zabranio izlazak u dvorište sve dok ne stigne proleće.

Za to vreme, u dvorištu prepunom životinja desilo se nešto neočekivano. Beli Zeka i nije više bio tako beo, njegova dlaka je počela da menja boju i postao je braon. To za Zeku nije bilo nikakvo iznenađenje, ali za nekoga će biti.

Prvog dana kada je devojčica izašla napolje, razdragana i srećna, veselim korakom je obišla sve životinje. Pozdravila ih je, pomazila i na kraju otrčala kod svog Zeca.

Međutim, kada ga je ugledala, usledio je šok.

Beli zec više nije ličio na sebe, već je bio skroz braon.

Devojčica je u čudu počela da viče: „Gde je moj Zeka, šta ste mu uradili?”

„Mora da mu se nešto desilo”, očajavala je.

Zabrinuti roditelji su istrčali iz kuće do nje. Pokušali su da je uteše i objasne joj da je to njen zeka kome se promenila dlaka.

Devojčica je nepoverljivo govorila: „Ali on nije beo, to nije moj Zeka Belić.”

Nakon trenutaka potpunog očaja, devojčica je počela da shvata šta se desilo, ali da li je to prihvatila?

Nije baš, jer je ona želela belog Zeca i nijednog drugog.

Hodala je neko vreme gore-dole po dvorištu, razmišljajući. U jednom trenutku se naglo okrenula, uzela Zeku u naručje i krenula u drugi deo dvorišta.

Setila se, njen Zeka će ponovo postati beo.

Uzela je sa stola u dvorištu svoj ši buter losion za telo i krenula da maže Zeku. Zeki se to nimalo nije dopalo, ali je devojčica bila oduševljena jer je Zeka opet postao beo.

Kada je mama shvatila šta se dešava, iznenađeno je uzviknula: „O ne.”

Devojčica se okrenula ka mami, a Zeka je odmah hitrim skokom uspeo da pobegne.

Sav umazan, ali i beo, skliznuo je u obližnju baru u kojoj su se igrale patke i, naravno, postao ni beo ni smeđ, već siv i prljav.

To je na trenutak zabavilo devojčicu i počela je glasno da se smeje.

Ipak, nije zabavilo i mamu, koja je danima morala iznova da kupa zeku, ne bi li mu skinula blato koje se zalepilo za njega, a zatim i losion kojim je namazan.

Kada je to konačno uspela, tiho je objasnila devojčici da, kada zavolimo nekoga, volimo ga zbog onoga kakav je, a ne zbog toga kako izgleda. Zeka možda nije više beo, ali je to isti onaj Zeka koji joj se uvek radovao.Zanimljivost o zečevima
Beli zečevi su karakteristični po tome što im se menja boja dlake. Dok je tokom zime bela i duga i štiti ih od hladnoće, u proleće krzno dobija crvenkasto smeđu do tamnobraon boju.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo