Bebi ulje: Da li treba da bude deo kozmetike za bebe
shop chart0
Izmeni
Ukupno 0,00 RSD
SR

Bebi ulje: Da li treba da bude deo kozmetike za bebe

16 јануар 2024

bebi ulje za telo

Bebi ulje je sve učestaliji izbor roditelja za negu bebine osetljive kože, zbog svojih pozitivnih svojstava i efekata na kožu.

Dok nam bebina koža deluje savršeno, nežno i besprekorno često sebi postavljamo pitanje šta od proizvoda koji se nude zaista treba da nanosimo na nju. I ovo pitanje zaista nije bez razloga. Dok smo sa određenim kozmetičkim proizvodima od starta sigurni da su nam neophodni i da mogu da očuvaju svojstva bebine kože, drugi, kao što je bebi ulje donose dileme i pitanje.

I upravo jedno od glavnih pitanja vezanih za bebi ulje jeste da li ga treba koristiti kod nege bebe?

Na ovo pitanje i nije tako teško dati odgovor ako krenete od razumevanje svojstava bebi ulja i razlike u odnosu na druge proizvode.

Osnovne karakteristike bebi ulja

Bebi ulje u svojoj osnovi pretežno ima neko od ulja, najbolje prirodnih kako što je slučaj sa Baby Boo uljem za telo koje kao bazu ima bademovo ulje. I upravo ulje, koje je u osnovi ulja za bebe, donosi karakteristike ovom proizvodu koje mu daju prednost u korišćenju u odnosu na druge slične proizvode. Kao karakteristike prirodnog bebi ulja izdvajamo:

• Lako upijanje

Bebi ulje se izuzetno lako upija naročito prirodna ulja, što ga čini proizvodom koji se lako nanosi na bebinu kožu i vrlo je praktičan čak i za svakodnevnu upotrebu i hidrataciju bebi kože nakon kupanja.

• Hidrira kožu

Bebi ulje se najčešće i korisiti zbog svog svojstva da izuzetno hidrira kožu, dok je istovremeno štiti stvarajući zaštitni sloj na površini kože.

• Blaga formula

Kao što smo rekli u osnovi bebi ulja su prirodna ulja, koja su po svom sastavu neutralna i neiritirajuća. Ova karakteristika čini bebi ulje pogodnim za upotrebu na osetljivoj koži beba bez straha od pojave alergijskih reakcija.

bebi ulje za kosu

• Bez jakih mirisa

Mirisi znaju nepovoljno da deluju na bebina osetljiva čula naročito tokom dojenja. Upravo zbog ovoga treba biti oprezan sa proizvodima koji imaju jake mirise, a bebi ulje je pretežno bez mirisa ili sa blagim mirisom samog ulja, kao što je i Baby Boo ulje za telo od slatkog badema.

• Višestruka upotreba

Bebi ulje možete da koristite za negu tela bebe i hidrataciju kože, ali možete da ga koristite i u druge namene. Jedna od njih je i masaža beba, jer se ulje lako nanosi i razmazuje, a masaža bebama donosi dosta koristi. Takođe, ukoliko vaša beba ima problem sa temenjačom, jedan od načina da se izborite sa njom jeste i nanošenje ulja na teme bebe kako biste omekšali naslage i lakše ih skinuli.

• Bebi ulje je odlično za suvu kožu

Ulja su po svojim svojstvima bogata hranljivim sastojcima, vitaminima a većina sadrže i prirodne antioksidantne što sve bebi ulje čini odličnim za negu suve kože.

Bebi ulje pomaže u očuvanju vlažnosti i sprečavanju pojave suvih i perutavih područja.

• Prevencija osipa kod beba

Svesni smo da je bebina koža nežna, tanka i nema otpornost na spoljne uticaje kao koža odraslih. Ovo rezultira time da je bebi koža sklona iritacijama i pojavi promena na koži. Bebi ulje, naročito prirodno bebi ulje, pomaže u održavanju ravnoteže kože, smanjujući rizik od crvenila, svraba ili osipa, i stvara zaštitni sloj na koži. Ukoliko bebi ulje sadrži u sebi ulje kamilice kao Baby Boo Ulje za telo od slatkog badem, ono dodatno ima umirujući efekat na kožu i preventivno deluje protiv iritacija kože.

Redovna upotreba bebi ulja pomaže kod očuvanja prirodne strukture bebi kože, koju prepoznajemo po njenoj mekoći i nežnosti. Kroz hidrataciju, održavanje elastičnosti i zaštitu od spoljnih faktora kao što su vetar, hladnoća i suv vazduh, održavate zdravu teksturu kože vaše bebe.

Upravo sve ove karakteritsike izdvajaju bebi ulje u odnosu na druge slične kozmetičke proizvode. Sigurni smo da će ove karakteristike navesti i vas da razmislite da bebi ulje bude deo nege kože vaše bebe. Ono što je dobro znati jeste i način za upotrebu bebi ulja, kako biste u potpunosti iskoristili njegove pozitivne efekte.

Kako da koristite bebi ulje

Bebi ulje se kao i većina ulja, nanosi nakon kupanja, jer su tada pore otvorene i lakše se upijaju svi proizvodi koji se nanose. Prvo peškirom i laganim tapkanjem prosušite kožu vaše bebe i nakon toga krenite sa utrljavanjem ulja laganom masažom. Ono što nikako ne smete da zaboravite jeste da prvo protrljate ulje na svojim rukama kako biste sprečili da nanesete hladno ulje na telo bebe i dobijete neželjenju reakciju.

Iskoristite momente nanošenja ulja za masažu bebe, jer ćete na taj način najbolje utrljati bebi ulje u kožu, a samim tim ćete opustiti bebu i spremiti je spavanje. Ukoliko su neki delovi kože bebe naročito suvi, njima posvetite posebnu pažnju.

Nemojte bežati od toga da ulje nanosite tokom dana ukoliko recimo primetite da je koža vaše bebe postala suva na nekim delovima, nakon boravka napolju, igre na podu ili sličnih situacija.

Bebi ulje se može dodati i u vodu za kupanje, kako biste sprečili isušivanje koje voda donosi koži. Ovo je naročito dobro ukoliko ne koristite uljane kupke, koje jesu najbolji izbor za negu i kupanje bebe.

Naravno da je za vas a i vašu bebu najsigurnije izabrati prirodno bebi ulje, jer ono ne sadrži u sebi sulfate, parabene, veštačke mirise i boje i sve one sastojke koji mogu smanjiti pozitivne efekte korišćenja ulja.

Tokom upotrebe bebi ulja pratite reakciju kože vaše bebe, kako biste sami ustanovili potrebnu učestalost korišćenja, kao i količinu koju treba da nanesete.ulje protiv strija

Mi provereno znamo da je naše bebi ulje izbor i mama, naročito za negu kože tokom trudnoće, a dobre navike nastojimo da prenesemo i na našu decu.

Upravo ovo i jeste ideja koja nas je vodila kod kreiranja naših proizvoda, koji su potpuno prirodni, sigurni, nežni, umiruju, štite i donose radost baš kakva je i uloga nas roditelja.

Na vama je samo da izaberete Baby Boo proizvode i krenete sa nama u svet stvaranja dobrih navika.

Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo Credit card logo
Banca Intesa logo
Visa Verified logo
Mastercard Verified logo